Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Atceltas arī šodien plānotās biatlona sacensības ar Bendikas dalību

Spēcīgā vēja dēļ trešdien atceltas arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs plānotās biatlona sacensības dāmām 15 kilometru distancē.

"Prognozes paredz vairāk nekā 15 m/s lielas brāzmas, tāpēc sieviešu individuālās sacensības pārceltas uz rītdienu," vēsta Starptautiskā Biatlona federācija, paužot, ka tādā veidā sportistēm varētu tikt radīti nelīdzvērtīgi apstākļi, turklāt ceturtdienas laika prognoze ir daudz labāka.

Līdz ar to latvietei Baibai Bendikai sacensības būs jāaizvada ceturtdien. 

"Brīdis, kad viņi atceļ sacīksti un redzi laimīgus biatlonistus olimpiskajā ciematā," sociālajos tīklos pauda Bendika, norādot, ka šodien būtu bijusi loterija, bet viņa ir par godīgu cīņu.

Pašlaik noteikts, ka sieviešu individuālās sacensības ceturtdien sāksies plkst.10.15 pēc Latvijas laika, bet vīru 20 kilometru sacensības plkst.13.20.

Trešdien Phjončhanas apkārti piemeklējis spēcīgākais vējš kopš olimpisko spēļu sākuma. Laikapstākļi kārtējo reizi ietekmēja arī kalnu slēpošanu un tika pārcelts slaloms dāmām, kurā bija jāpiedalās arī Leldei Gasūnai. Līdz šim varēts aizvadīt tikai vienu no četrām kalnu slēpošanas cīņām.

Tāpat trešdien apturētas visas āra aktivitātes Olimpiskajā parkā un skatītājiem aicināts palikt telpās. Olimpiskajā parkā notiek ātrslidošana, kērlings, šorttreks un hokejs, bet šobrīd netiek vēstīts, ka kādas no telpās paredzētajām sacensībām varētu tikt atceltas.

No Latvijas sportistiem šodien plānojuši startēt vēl tikai kamaniņu divnieku ekipāžas Andris un Juris Šici, kā arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš. Šeit plkst.13.20 sāksies pirmais brauciens, bet otrajam braucienam starts iecerēts plkst.14.30.

Kā vēstīts, Bendika 7,5 kilometru sprintā ar četrām kļūdām šaušanā ieņēma 39.vietu, bet iedzīšanā ar trim neaizvērtiem mērķiem pakāpās uz 33.pozīciju.

Pašlaik 26 gadus vecajai Bendikai šīs ir pirmās olimpiskās spēles. Ilmāra Briča audzēkne savu labāko fizisko formu šajā sezonā sasniedza janvārī, kad Pasaules kausa posmā izcīnīja desmito vietu 15 kilometru individuālajā distancē. Mēneša noslēgumā, nestartējot daudzām vadošajām biatlonistēm, viņa Eiropas čempionātā sprintā ieņēma 14.vietu, bet iedzīšanā bija astotā.

Pasaules kausa posmos latvietei personiskais rekords ir 2015./2016.gada sezonā sensacionāli izcīnītā piektā vieta sprinta sacensībās Kenmorā, Kanādā, kas ir labākais rezultāts Latvijas dāmu biatlona vēsturē.

papildināta visa ziņa


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi