Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Bažījoties par stipru salu, pārceltas Pekinas olimpisko spēļu biatlona stafetes sacensības

Pekinas olimpisko spēļu biatlona stafetes sacensības vīriešiem otrdien sāksies divas ar pusi stundas agrāk nekā iepriekš plānots, cenšoties mazināt lielā sala ietekmi, paziņoja sacensību organizatore Starptautiskā biatlona savienība (IBU).

Sacensības sāksies plkst.14.30 pēc vietējā laika (8.30 pēc Latvijas laika), lai gan sākotnēji bija plānots, ka sacensības sāksies plkst.17.

Lēmums pārcelt sacensību sākuma laiku ir saistīts ar mēģinājumu novērst situāciju, kad sacensības ir jāatliek nepiemērotu laikapstākļu dēļ.

"Laika prognoze liecina, ka sākotnēji plānotajā starta laikā gaisa temperatūra nokritīsies zem mīnus 15 grādiem pēc Celsija skalas, kas saskaņā ar IBU noteikumiem apdraud sacensību norisi," paskaidroja IBU pasaules kausa sacensību direktors Boruts Nunārs.

"Pārceļot starta laiku par divām ar pusi stundām agrāk mēs ceram izvairīties no tāda sala un garantēt, ka mūsu sportistiem sacensības notiek godīgos un drošos apstākļos," viņš klāstīja.

IBU noteikumi paredz, ka sacensības nevar notikt, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 20 grādiem, lai gan arī pie mīnus 15 grādu temperatūras var noteikt izmaiņas, ja sacensību norises vietā ir spēcīgs vējš.

Jau vēstīts, ka spēcīgā snigšana ieviesusi korekcijas arī Pekinas olimpisko spēļu frīstaila slēpošanas sacensībās. Svētdien nenotika sloupstaila sacensību kvalifikācija sievietēm, kas tika pārcelta uz pirmdienu. Savukārt pirmdien paredzētais fināls šajā disciplīnā pārcelts uz otrdienu.

Saistībā ar laikapstākļiem ir pārceltas arī vīriešu sacensības sloupstailā. Pirmdien paredzētā kvalifikācija ir pārcelta uz otrdienu, bet par medaļām frīstaila slēpotāji šajā disciplīnā sacentīsies trešdien.

Olimpiskās spēles norisinās no 4. līdz 20.februārim.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi