Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Bendika ar piecām soda minūtēm ieņem tikai 52.vietu PČ klasikā, bet tiek pie mastu starta

Latvijas biatlonists Baiba Bendika pasaules čempionātā Slovēnijā netrāpīja piecos no 20 mērķiem un ieņēma 52.vietu 15 kilometru individuālajā distancē, Sanita Buliņa bija 67.vietā un Annija Keita Sabule - 86.vietā.

Latvijas vadošā biatloniste jau pirmajā ugunslīnijā divreiz kļūdījās, pēc pirmās šautuves ierindojoties arī aiz Buliņas un Sabules, kuras šāva precīzi.

Katrā nākamajā šaušanā Bendika pievienoja vēl pa vienai kļūdai, neiekļūstot arī Pasaules kausa punktos, kurus saņem 40 labākās biatlonistes. Viņa no uzvarētājas atpalika par piecām minūtēm un 27,6 sekundēm.

Distancē viņai bija 25. ātrākais solis. 

Vēlāk noskaidrojās, ka Bendika ir viena no 15 sportistēm, kurai bez augstas vietas Pasaules kausa kopvērtējumā izdevies kvalificēties 12,5 kilometru sacensībām ar kopēju startu. Šajā disciplīnā biatlonistes spēkosies svētdien.

97 sportistu konkurencē uzvarēja čehiete Markēta Davidova, kurai tā bija pirmā medaļa individuālajās distancēs lielajās sacensībās. Viņa ar prefektu šaušanu finišēja pēc 42 minūtēm un 27,7 sekundēm. Viņa par 27,9 sekundēm apsteidza zviedrieti Hannu Ēberju, kura reizi kļūdījās trešajā šaušanā, un par minūti un četrām sekundēm - norvēģieti Ingrīdu Lanmarku Tandrevollu, kura arī vienreiz kļūdījās šaušanā.

Ceturto vietu ieņēma austriete Liza Terēza Hauzere (+1:52,2), piekto - Krievijas Biatlona savienības pārstāve Svetlana Mironova (+2:05,8), sesto -šveiciete Selīna Gasparina (+2:09,6).

Buliņa katrā no nākamajām ugunslīnijām kļūdījās pa reizei, ierindodamās 67 vietā, kas viņai ir augstākā līdzšinējā biatlonistes karjerā pasaules čempionātos.

Sabule šaušana stāvus kļūdījās divreiz, šaušanā guļus - reizi, bet pēdējā šaušanā stāvus bija precīza, ierindojoties 86.vietā. Arī viņai tas ir labākais rezultāts pasaules čempionātos līdzšinējā karjerā.

Pasaules čempionāta rezultāti tiek ieskaitīti arī Pasaules kausa sacensību kopvērtējumā.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc 18 sacensībām pirmo vietu ar 755 punktiem ieņem norvēģiete Tirila Ekhofa, viņai ar 729 punktiem seko Ēberja, bet Marte Ulsbū Reiselanna nopelnījusi par 13 punktiem mazāk. Bendika ar 93 punktiem ierindojas 45.pozīcijā.

Latvijas sieviešu izlases līdere Bendika pēc saslimšanas ar Covid-19 pirmos divus Pasaules kausa posmus šosezon izlaida. Šīs sezonas pirmās individuālās disciplīnas sacensības Bendika aizvadīja Antholcā, kur pieļāva piecas kļūdas un ierindojās 48.vietā. Pēcāk viņa Eiropas čempionātā Polijas trasē Dušņikizdrojā ar sešām kļūdām ieņēma 41.pozīciju. 

Pasaules čempionātā Bendika klasikā labāko rezultātu sasniedza pērn, kad ierindojās 25.vietā. Pasaules kausa ieskaitē viņa individuālajā disciplīnā 2018./19.gada sezonā turpat Pokļukā izcīnīja augsto piekto vietu, kas Bendikai ir karjeras labākais sniegums.

Pērn viņa Pasaules kausā Pokļukā klasikā ierindojās 24.vietā, šautuvē nespējot aizvērt divus mērķus.

Buliņai šis ir tikai otrais pasaules čempionāts. Pērn Antholcā viņa nepiedalījās individuālajā distancē, taču šajā pašā trasē šosezon Pasaules kausa ieskaitē ierindojās 87.vietā, kas viņai līdz šim karjerā šajā disciplīnā ir labākais rezultāts.

Pasaules čempionātā sprinta disciplīnā Buliņa ar sešām kļūdām šautuvē ierindojās 92.vietā un nekvalificējās iedzīšanas sacensībām. 

Tikmēr Sabulei šī ir debija pasaules čempionātā, tostarp arī individuālajā distancē. Eiropas čempionātā viņa ierindojās 103.vietā, bet iepriekš Pasaules kausa posmā Kontiolahti viņa ieņēma 94.pozīciju un sasniedza jaunu karjeras labāko rezultātu.

Sabule lielāko daļu sezonas startējusi Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa sacensībās, bet individuālajā distancē viņa piedalījusies divreiz - Eiropas čempionātā un Kontiolahti.

Pagājušajā sezonā par pasaules čempioni klasikā tika kronēta itāliete Doroteja Vīrere, kurai šautuvēs neizdevās aizvērt divus mērķus. Nepilnas divas ar pusi sekundes Vīrerei zaudēja Vācijas pārstāve Vanesa Hinca, bet bronza tika norvēģietei Martei Ulsbū Reiselannai.

Aizvadītajā sezonā individuālajā distancē Pasaules kausa kopvērtējumā uzvaru svinēja Hanna Ēberja no Zviedrijas. Viņa apsteidza Vīreri un trešās vietas ieguvēju no Francijas Žistīni Bresā. Bendika pērn klasikas kopvērtējumā ierindojās 32.vietā.

Čempionāta turpinājumā trešdien būs mači klasiskajā distancē vīriem, ceturtdien notiks pāru stafete, sestdien būs stafetes, bet svētdien noslēgumā būs spēkošanās distancēs ar kopēju startu.

Pēc planētas meistarsacīkstēm būs divi Pasaules kausa posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Estešundā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi