Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Bendika pēc teicama sākuma izcīna 39. vietu klasikā; sensacionāla uzvara zviedrietei Ēbergai

Latvijas labākā dāmu biatloniste Baiba Bendika ceturtdien izcīnīja 39.vietu Phjončhanas olimpisko spēļu 15 kilometru individuālajā distancē, kamēr par čempioni sensacionāli kļuva zviedriete Hanna Ēberga

Bendika pirmajā šaušanā bija nekļūdīga, nākamajās divās ugunslīnijās kļūdījās pa reizi, bet ceturtajā šaušanā kļūdījās vēl divas reizes. Garām Latvijas sportiste raidīja arī pēdējo šāvienu.

Sacensībās triumfēja 22 gadus vecā zviedriete Ēberga, kura aizvēra visus 20 mērķus.

Viņai ar 24,7 sekundēm piekāpās divas kļūdas pieļāvusī Slovākijas pārstāve Anastasija Kuzmina, kamēr trešo vietu ar vienu kļūdu izcīnīja titulētā Laura Dālmeiere, kura atpalika par 41,2 sekundēm.

Tikmēr Bendika zaudēja četras minūtes un 25,6 sekundes. Ja tiktu aizvērts pēdējais mērķis, latviete ieņemtu 19.vietu.

Zīmīgi, ka Ēberga iepriekš Phjončhanā guva septīto vietu sprintā un piekto iedzīšanā, bet pirms tam šosezon Pasaules kausā individuālajās sacensībās ne reizi nebija tikusi divdesmitniekā.

Ēbergas uzvara kļuva par otro sensāciju Phjončhanas biatlona sacensībās, ko sagādājusi Zviedrija, jo iepriekš otro vietu iedzīšanā vīriem negaidīti izcīnīja 20 gadus vecais Sebastians Sāmuelsons.

Dālmeiere iepriekš Phjončhanā bija uzvarējusi gan sprintā, gan iedzīšanā, kamēr Kuzmina guva otro vietu iedzīšanā. Pēc pirmās medaļas Kuzmina pauda, ka viņai ir nepieciešama vēl viena godalga - par brāli Antonu Šipuļinu, kurš ir diskvalificēts no šīm sacensībām. 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs zeltu stafetē ieguvušais Šipuļins bija starp daudzajiem krievu sportistiem, kas netika pielaisti startam Phjončhanā valsts apmaksātas dopinga programmas dēļ.

Zīmīgi, ka Kuzmina allaž visveiksmīgāk startē tieši olimpiskajās spēlēs. Viņa 2010. un 2014.gadā ieguva zeltus sprintā, tāpat sportistei ir divi iedzīšanas sudrabi un tagad arī viena bronza.

Kā vēstīts, Bendika 7,5 kilometru sprintā ar četrām kļūdām šaušanā ieņēma 39.vietu, bet iedzīšanā ar trim neaizvērtiem mērķiem pakāpās uz 33.pozīciju.

Pašlaik 26 gadus vecajai Bendikai šīs ir pirmās olimpiskās spēles. Ilmāra Briča audzēkne savu labāko fizisko formu šajā sezonā sasniedza janvārī, kad Pasaules kausa posmā izcīnīja desmito vietu 15 kilometru individuālajā distancē. Mēneša noslēgumā, nestartējot daudzām vadošajām biatlonistēm, viņa Eiropas čempionātā sprintā ieņēma 14.vietu, bet iedzīšanā bija astotā.

Pasaules kausa posmos latvietei personiskais rekords ir 2015./2016.gada sezonā sensacionāli izcīnītā piektā vieta sprinta sacensībās Kenmorā, Kanādā, kas ir labākais rezultāts Latvijas dāmu biatlona vēsturē.

Ceturtdien 20 kilometru individuālajā distancē sacentīsies Andrejs Rastorgujevs un Oskars Muižnieks.

Dāmu 15 kilometru individuālā distance sākotnēji bija plānota trešdien, tomēr laikapstākļu dēļ to pārcēla par dienu.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi