Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bendika PK sezonu uzsāk ar 20.vietu sprintā; Buliņa gandrīz iekļūst iedzīšanā

Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien Pasaules kausa (PK) trešā posma Hohfilcenē sprinta sacensībās ar vienu kļūdu šautuvē stāvus ierindojās 20.vietā, Sanita Buliņa ieņēma 64.vietu, bet savu pirmo uzvaru PK sacensībās izcīnīja Baltkrievijas sportiste Dinara Alimbekova.

7,5 kilometrus garajā sprinta distancē jau kā sestā savā šīs sezonas debijā PK mačos devās Bendika.

Viņa tika galā ar visiem pieciem mērķiem pirmajā šautuvē, bet otrajā - stāvus ugunslīnijā - neaizvērts palika viens mērķis. Pēc pirmās šautuves tas viņai deva 18.vietu, bet finišā - 20.vietu 56,5 sekundes aiz uzvarētājas Alimbekovas.

Ar 67.numuru startējusī Buliņa ugunslīnijā noguldīja visus desmit mērķus un tikai četras vietas jeb 10,5 sekundes atpalika no 60.vietas, kas deva vietu iedzīšanas sacensībās. Uzvarētājai viņa piekāpās divas minūtes un 15,3 sekundes.

Uzvarētāja Alimbekova, kaut arī ir 2018.gada olimpisko spēļu zelta medaļniece 4x6 kilometru stafetē un bronzas medaļas ieguvēja 2019.gada Eiropas čempionātā Raubičos jauktajā stafetē, Hohfilcenē šaudama precīzi, pirmo reizi kāpa uz PK goda pjedestāla.

Viņa par 8,5 sekundēm apsteidza norvēģieti Tirilu Ekhofu, kura reizi kļūdījās pirmajā šautuvē, taču ar ātrāko laiku trasē sasniedza otro vietu, apsteigdama Vācijas biatlonisti Francisku Preisu, kura no uzvarētājas atpalika 9,9 sekundes.

Sacensībās startēja 109 sportistes.

Pēc trim sacensību posmiem Pasaules kausa kopvērtējumā sprintā vadībā ar 140 punktiem ir norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna, kurai seko Dinara Alimbekova ar 134 un zviedriete Hanna Ēberja ar 132 punktiem. Bendika ar vienā posmā izcīnīto 21 punktu ieņem 46.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc piecām sacensībām Hannai Ēberjai, kura piektdien ar divām kļūdām šaušanā ierindojās 29.vietā, ir 216 punkti. Ar 211 punktiem otrā ir Alimbekova, trešā ar tikpat punktiem - Ulsbū-Reiselanna. Bendika ar 21 punktu ieņem 55.vietu, bet punktus šogad ir nopelnījušas 65 sportistes.

Latvijas sieviešu izlases līderei Bendikai tās bija pirmās Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) mēroga sacensības šosezon saslimšanas ar Covid-19 dēļ.

Iepriekšējā sezonā Bendika PK sacensību ietvaros piedalījās astoņās sacensībās. Augstākais sasniegums ar vienu garām aizšautu lodi bija 12.vieta pasaules meistarsacīkstēs Itālijas trasē Antholcā, kā arī 15.vieta sezonas pēdējā posmā Kontiolahti.

2015./2016.gada PK posmā Kanādā Kenmoras trasē Bendika sprintā sasniedza Latvijas sieviešu biatlona vēsturē augstāko vietu PK sacensībās - piekto.

Savukārt Buliņai tā bija debija Pasaules kausa posmā, kas nav integrēts pasaules čempionātā. 2020.gada pasaules meistarsacīkstēs Antholcā, kuru rezultāti tiek ieskaitīti arī Pasaules kausa vērtējumā, Latvijas biatloniste startēja tieši sprintā, ieņemot 98.vietu 101 dalībnieces konkurencē. Tāpat sportistei tās šosezon bija pirmās Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) organizētās sacensības.

Pagājušajā sezonā sprinta kopvērtējumā nepārspēta palika vāciete Denīze Hermane, bet Lielo kristāla globusu ieguva itāliete Doroteja Vīrere.

Vīrieši desmit kilometru sprinta sacensības sāks plkst.15.20 pēc Latvijas laika, tās tiešraidē translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam (LTV7).

Vadošajam Latvijas biatlonistam Rastorgujevam piešķirts 23.numurs, Slotiņš startēs ar 75.numuru, bet Mise trasē dosies kā 91. no 108 dalībniekiem. Interesanti, ka pēdējais trasē dosies otrā posma uzvarētājs sprintā norvēģis Tarjejs Bē.

Sprinta sacensību vērtējumā pēc divām sacensībām Rastorgujevs ar 18 punktiem ieņem 34.vietu. Līderis ir Juhanness Tīngnēss Bē ar 108 punktiem. Viņam seko Arndts Peifers ar 90 un Tarjejs Bē ar 86 punktiem.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četrām sacensībām Rastorgujevs ar 47 punktiem ieņem 31.vietu. Līderis ar 210 punktiem ir Juhanness Tīngnēss Bē. Samuelsonam ir 175 punkti, bet uz trešo vietu ar 152 punktiem pakāpies Slovēnijas biatlonists Jakovs Faks.

Iepriekšējā sezonā Mazo kristāla globusu sprinta disciplīnā izcīnīja francūzis Martēns Furkads, kurš teicis ardievas biatlonam. Visu disciplīnu kopvērtējumā triumfēja norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē.

Sestdien norisināsies 4x6 kilometru stafetes sacensības sievietēm un 12,5 kilometru iedzīšana vīriešiem, bet svētdien - 10 kilometru iedzīšana sievietēm un 4x7,5 kilometru stafetes sacensības vīriešiem.

Latvijas izlase pirmajos divos posmos piedalījās neierastā sastāvā.

Jau ziņots, ka treniņnometnē Zviedrijā Covid-19 pozitīvi testi bija biatlonistei Baibai Bendikai un izlases galvenajam trenerim Pasaules kausa posmos Ilmāram Bricim, kuri abos pirmajos Pasaules kausa posmos nepiedalījās.

Kā pirmie Kontiolahti ieradās Roberts Slotiņš, Annija Keita Sabule un Andrejs Rastorgujevs. Savukārt Zviedrijā esošie sportisti - Aleksandrs Patrijuks, Sanita Buliņa un Edgars Mise - piesardzības dēļ devās mājās, bet Somijā izlasei pirmajā PK posmā pievienojās juniori Rūdis Balodis, Renārs Birkentāls, Kirils Matjuhins un Ieva Pūce. Galvenā trenera pienākumus abos pirmajos posmos Kontiolahti pildīja Intars Berkulis.

Hohfilcenē decembrī notiks divi Pasaules kausa posmi. Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem posmiem Oberhofā, bet turpinājumā iecerēts etaps Antholcā. Februārī pasaules čempionātu uzņems Pokļuka, turpinājumā būs divi posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi