Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bendika trīsreiz kļūdas šaušanā stāvus un PK sprinta disciplīnā ierindojas 48.vietā

Latvijas biatloniste Baiba Bendika ceturtdien Vācijā notiekošajā Pasaules kausa (PK) sestajā posmā 7,5 kilometru sprinta disciplīnā ierindojās 48.vietā, kamēr Sanita Buliņa finišēja 91.pozīcijā.

Uzvaru sprintā izcīnīja norvēģiete Tirila Ekhofa, kura tuvāko sekotāju Doroteju Vīreri no Itālijas apsteidza par 9,3 sekundēm. Trešo vietu ar 12,6 sekunžu atpalicību izcīnīja Liza Terēze Hauzere no Austrijas.

Francūziete Žistīne Brezā ierindojās ceturtajā vietā, bet aiz viņas finišēja tautiete Anaisa Ševaljē un Franciska Preisa no Vācijas.

Bendika pirmajā šautuvē aizvēra visus mērķus un uzrādīja 22.ātrāko laiku. Pirms šaušanas stāvus Bendika spēja pakāpties uz 19.vietu, bet īsi pēc tam sekoja trīs kļūdas, kas sportistei liedza ielauzties labāko 40 sportistu vidū. Viņa puskilotmeru līdz finišam bija noslīdējusi uz 51.vietu, bet distanci noslēdza trīs pozīcijas augstāk.

Biatloniste līderei zaudēja vienu minūti un 54 sekundes, bet distancē uzrādīja 18.ātrāko laiku.

Sanita Buliņa pirmajā ugunslīnijā pieļāva trīs kļūdas, bet otrajā šāva precīzi, finišu līniju sasniedzot 91.vietā. Buliņa uzvarētājai zaudēja četras minūtes un deviņas ar pusi sekundes, bet distancē viņai 85.ātrākais solis.

Tikmēr bez rezultāta palika norvēģiete Ingrīda Lanmarka Tandrevolla. Viņa pēc otrās šaušanas negaidīti saļima, bet drīz vien pie viņas piesteidzās komandas personāls, kā arī mediķi. Vēlāk noskaidrojās, ka sportistes veselībai, visticamāk, briesmas nedraud.

Kopumā dāmu konkurencē finiša līniju sasniedza 98 sportistes.

Latvijas sieviešu izlases līdere Bendika saslimšanas ar Covid-19 dēļ pirmos divus Pasaules kausa posmus šosezon izlaida. Divos posmos Austrijas trasē Hohfilcenē viņa ar vienu un pieciem soda apļiem sprintā ierindojās attiecīgi 20. un 85.vietā. Iepriekšējā posmā Oberhofā Bendika ar divām kļūdām šaušanā sprintā ierindojās 21.vietā.

Iepriekšējā sezonā Bendika Pasaules kausā piedalījās astoņās sprinta sacensībās. Augstākais sasniegums ar vienu garām aizšautu lodi bija 12.vieta pasaules meistarsacīkstēs Itālijas trasē Antholcā, kā arī 15.vieta sezonas pēdējā posmā Kontiolahti.

2015./2016.gada PK posmā Kenmoras trasē Kanādā Bendika tieši sprintā sasniedza Latvijas sieviešu biatlona vēsturē augstāko vietu PK sacensībās - piekto.

Buliņai pirmajās no sprinta sacensībām Hohfilcenē tikai četru vietu un 10,5 sekunžu pietrūka, lai ar ideālu šaušanu jau ar pirmo paņēmienu iekļūtu iedzīšanas sacensībās - 64.vieta 109 sportistu vidū. Otrajā posmā Hohfilcenē viņai četras kļūdas šaušanā un 103.vieta, bet aizvadītajā nedēļā Oberhofā Buliņa ierindojās 99.vietā.

Pēc sešām sprinta sacensībām disciplīnas kopvērtējuma vadībā ar 268 punktiem ir norvēģiete Ekhofa, par sešiem punktiem mazāk ir Martei Ulsbū-Reiselannai, kamēr 260 punktus iekrājusi Zviedrijas pārstāve Hanna Ēberja. Bendika ar 41 punktu ierindojas 45.pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējuma līdere ar 543 punktiem ir Ulsbū-Reiselanna, Ekhofa seko ar 526 punktiem, bet Ēberja iekrājusi 502 punktus. Bendikas rēķinā 55 punkti un 47.pozīcija.

Pagājušajā sezonā sprinta kopvērtējumā nepārspēta palika vāciete Denīze Hermane, bet Lielo kristāla globusu ieguva itāliete Doroteja Vīrere.

Trešdien sprinta sacensībās vīriešiem Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar vienu "pūdeli" desmit šāvienos ierindojās 12.vietā, kas ir augstākā viņa izpildījumā Pasaules kausa sacensībās kopš 2019.gada marta, kad viņš Norvēģijas trasē Holmenkollenā ierindojās 11.vietā 15 kilometru distancē ar kopēju startu.

Aleksandrs Patrijuks sprintā ierindojās 87.vietā un Edgars Mise - 94.vietā 100 dalībnieku konkurencē.

Piektdien notiks 4x7,5 kilometru stafete vīriešiem, bet sestdien 4x6 kilometru stafete norisināsies sievietēm. Posma noslēgumā svētdien vīrieši un sievietes sacentīsies distancē ar kopēju startu.

Sezonas turpinājumā iecerēts Pasaules kausa etaps Antholcā. Februārī pasaules čempionātu uzņems Pokļuka, pēc tam būs divi Pasaules kausa posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi