Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bendika un Rastorgujevs var pacīnīties par augstu vietu PČ jauktajā pāru stafetē

Latvijas biatlonisti Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs šodien Itālijā pasaules čempionātā sacentīsies jauktajā pāru stafetē.

Sacensības sāksies plkst.16.15 pēc Latvijas laika, tiešraidē tās translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.

Latvijas komandai piešķirts 24.numurs. Sacensībām pieteikušās 30 valstu komandas.

Pirms gada pasaules meistarsacīkstēs Zviedrijas trasē Estešundā Latvijas komanda šādā pašā sastāvā izcīnīja desmito vietu. Bendika, pirmoreiz dodoties trasē, pa divām reizēm kļūdījās, šaujot gan guļus, gan stāvus, un arī Rastorgujevs pa reizei nopūdelēja guļus un stāvus pozīcijā pirmajā no saviem diviem stafetes posmiem.

Ar sešām kļūdām šautuvē latvieši ierindojās desmitajā vietā minūti un 34,3 sekundes aiz uzvarētājiem norvēģiem.

Šosezon jauktā pāru stafete Pasaules kausa ietvaros notikusi divreiz. Pirmajā posmā Estešundā Latvijas izlase nepiedalījās, bet sestajā posmā janvāra beigās Slovēnijas trasē Pokļukā ar Rastorgujevu un Bendiku sastāvā jaukto pāru stafetē izcīnīja septīto vietu, kas Latvijas komandai ir līdz šim labākais sasniegums. No uzvarētājiem francūžiem latvieši atpalika par 41,2 sekundēm, abiem biatlonistiem pa četrām reizēm kļūdoties ugunslīnijā.

Jau ziņots, ka sprintā Rastorgujevs ieņēma vien 70.vietu, kas liedza piedalīties iedzīšanā. 20 kilometru individuālajā distancē Rastorgujevs finišēja 21.vietā. Ar šādu sniegumu bija par maz, lai izcīnītu vietu svētdien sacensībās ar kopēju startu.

Šajā čempionātā Latvijas izlasē labāko sniegumu demonstrējusi Baiba Bendika, kura bija 12. sprintā, pakāpās uz devīto vietu iedzīšanā, bet individuālajā distancē ieņēma 25.pozīciju, nodrošinot startu arī svētdien sacensībās ar kopēju startu.

Savukārt jauktajā stafetē, ar ko sākās pasaules čempionāts, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko, Aleksandrs Patrijuks un Edgars Mise ierindojās 21.vietā.

Pasaules čempionātā biatlonisti cīnās arī par punktiem Pasaules kausa ieskaitē. Tajā jauktajās stafetēs, vērā ņemot gan pāru jaukto stafeti, gan jaukto stafeti, pēc šosezon veiktām piecām no astoņām jauktajām stafetēm līderpozīcijā ar 247 punktiem ir Norvēģija, par 23 punktiem apsteidzot Franciju un par 36 punktiem - Vāciju. Latvija ar 90 punktiem ieņem 24.vietu.

Čempionāta turpinājumā medaļas sestdien tiks sadalītas stafetēs, bet svētdien - sacensībās ar kopēju startu.

Šogad Latvijas biatlona izlasi pasaules čempionātā pārstāv Andrejs Rastorgujevs, Edgars Mise, Aleksandrs Patrijuks, Roberts Slotiņš, Baiba Bendika, Julija Matvijenko, Ieva Pūce un Sanita Buliņa.

Līdzi devušies treneri Māris Čakars, Ilmārs Bricis un Pērs Ūlavs Treteruds, fizioterapeits Arnis Noveičuks un servisa personāls - Reinis Korsunovs un Oļegs Pidhačnijs.

Pēc pasaules čempionāta notiks vēl trīs Pasaules kausa posmi Nove Mesto (Čehija), Kontiolahti (somija) un Holmenkollenē (Norvēģija), kur no 16. līdz 22.martam noslēgsies Pasaules kausa sezona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi