Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bendika: Uzmanīgāk jāskatās vējš, šaut šeit ir sarežģīti

Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika sestdien Phjončhanā ieņēma 39. vietu olimpiskajā 7,5 km sprintā. Kā viņa pēc sacensībām atzina Latvijas žurnālistiem, ar ātrumu distancē viss bijis kārtībā, bet šoreiz mainīgā vēja dēļ pievīla šaušana.

Jau vēstīts, ka Bendika olimpiskajā debijā jau pirmajā šautuvē neaizvēra trīs mērķus, otrajā vēl vienu, tomēr ar gana ātru soli trasē pārliecinoši iekļuva starp dalībniecēm iedzīšanas distancē.

"Iespaidi, protams, nav tie pozitīvākie. Nebiju gaidījusi, ka tā nepaveiksies ar pirmo šaušanu. Likās, ka ar vēju noreaģēju pareizi, bet izrādījās, ka tas nebija tik stiprs, kā es domāju. Līdz ar to visi šāvieni aizgāja uz vienpadsmitiem. Nav nekas patīkams – tā iesākt olimpiādi," stāstīja Bendika.

Olimpiskā debija nav izraisījusi lielāku satraukumu kā ikdienā Pasaules kausa posmos. "Nē, satraukuma nebija. Katrā ziņā ne lielāks kā parasti. Biju diezgan pārliecināta, jo iepriekšējās dienās šaušana vējā gāja diezgan labi. Šoreiz nesanāca. Kā ir, tā ir."

"Treniņos vienmēr slēpes slīd sliktāk, jo pirms treniņiem tās speciāli negatavo. Ar slēpēm viss bija kārtībā," Latvijas labākā biatloniste bija apmierināta ar slīdamību trasē. "Ar ātrumu distancē viss bija kārtībā, lai gan tik daudz soda apļu, protams, arī atstāj iespaidu. Par pārējiem distances nogriežņiem nevarētu sūdzēties. Analīzi gan vēl neesmu redzējusi, bet, domāju, tur vajadzētu būt labi."

Lielākās problēmas šoreiz sagādāja tieši šaušana, lai gan arī pati trase esot gana sarežģīta. "Vai šaušana ir galvenais šajā trasē? Ne tikai tā, jo trase ir pietiekami sarežģīta. Jāzina, kā sadalīt spēkus, lai jau pirmajā aplī kājas neaizsistu ciet. It sevišķi šodien, kad bija salīdzinoši ātra trase, kad bija jābūt uzmanīgam arī nobraucienos. Šaušana noteikti nav vienīgais. Nedomāju, ka uz pirmo šaušanu slēpoju pārāk ātri. Jutos pietiekošo pārliecinoši. Man vienmēr ir ļoti ātrs pirmais šāviens. Likās, ka visu daru pareizi. Bija pārliecība."

"Vējš bija vājāks nekā piešaudē. Tāpēc man visi šāvieni guļus aizgāja uz vienpadsmitiem. Ir uzmanīgāk jāskatās vēju, jo tas šeit ir ļoti mānīgs. It kā karodziņus pūta no kreisās puses, bet vējš ir arī mazliet virpuļveidīgs. Šaut šeit ir sarežģīti," atzina B. Bendika, kura 12. februārī startēs iedzīšanā.

 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi