Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Bendikai 18.vieta PČ distancē ar kopēju startu

Baiba Bendika svētdien Itālijā izcīnīja 18.vietu pasaules čempionāta sacensībās 12,5 kilometru distancē ar kopēju startu, kas šajā disciplīnā ir Latvijas sieviešu biatlona labākais sasniegums planētas meistarsacīkstēs.

Savu piekto zelta medaļu šajā čempionātā izcīnīja norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna, kura nesašāva divus mērķus, finišēdama pēc 39 minūtēm un 14,0 sekundēm. Viņa šajā čempionātā uzvarēja arī sprintā, stafetē, jauktajā stafetē un jauktajā pāru stafetē, kā arī izcīnīja bronzu iedzīšanā un individuālajā distancē.

Sudrabu izcīnīja itāliete Doroteja Vīrere, bet bronzu guva zviedriete Hanna Ēberja, kuras slēpoja pa trim soda apļiem, zaudējot attiecīgi 20,7 un 26,1 sekundi.

Trīs sekundes aiz goda pjedestāla palika poliete Monika Hojniša-Starega, piekto vietu ieņēma francūzieti Žūlija Simona, bet pirmo sešinieku noslēdza krieviete Jekaterina Jurlova-Perhta.

Bendika nesašāva piecus mērķus, čempionei zaudējot divas minūtes un 10,9 sekundes, kas deva 18.vietu. Trasē viņai bija 17. ātrākais solis.

Bendika pirmajā ugunslīnijā neaizvēra pēdējo mērķi, līderei Simonai zaudējot 24,7 sekundes. Otrajā šaušanā Bendika pieļāva vēl divas kļūdas, kā rezultāta atkrita uz 26.pozīciju, bet līderu grupa, kuras galvgalī bija austriete Katrīna Innerhofere, bija jau pusotras minūtes attālumā.

Trešajā šaušanā cēsniece tika pie vēl viena soda apļa, kā dēļ pirmajam desmitniekam zaudēja minūti un ieņēma 23.vietu, savukārt līderes godā atgriezās Simona. Ceturtajā ugunslīnijā Latvijas biatloniste netrāpīja pēdējā mērķi, taču pakāpās uz 29.pozīciju.

Līderu grupā kļūdījās teju visas sportistes, tajā skaitā arī Vīrere, kura izvirzījās vadībā un Ulsbū-Reiselannu apsteidza par 14 sekundēm, bet vēl desmit sekundes tālāk bija Ēberja, Simona un Hojniša-Starega. Ulsbū-Reiselanna pakāpeniski dzēsa Vīreres pārsvaru, kamēr no norvēģietes sekojošās trijotnes sāka atpalikt Simona.

Ulsbū-Reiselanna slēpoja droši pretī finišam, apsteidza Vīreri un svinēja uzvaru, kamēr trešā finišēja Ēberja.

Bendika distancē no 19.vietas pakāpās uz 18.pozīciju un sasniedza vēl vienu karjeras labāko rezultātu pasaules čempionātos. Iepriekšējais Latvijas sieviešu biatlona rekords šajā distancē bija 2008.gadā Madaras Līdumas izcīnītā 20.vieta.

Latvijas biatloniste šosezon šajā disciplīnā nebija startējusi.

Pasaules čempionātā biatlonistes cīnās par punktiem arī Pasaules kausa ieskaitē. Kopvērtējumā līdere ar 715 punktiem ir Vīrere, otro vietu ar 613 punktu ieņem Ēberja, bet trešā ar 607 punktiem ir norvēģiete Tirila Ekhofa, kura svētdien bija septītā. Bendika iekrājusi 189 punktus, kas dod 32.vietu. 

Pasaules kausa kopvērtējumā distancē ar kopēju startu pēc četrām no sešām sacensībām vadībā ar 183 punktiem ir Vīrere, otrā ar 159 punktiem ir somiete Kaisa Mekereinena, kura svētdien bija 14., bet trešā ar 150 punktiem ir Ekhofa. Bendikai 23 punkti dod dalītu 36.vietu.

Vienīgo reizi 12,5 kilometru distancē ar kopēju startu pasaules meistarsacīkstēs sportiste ir devusies 2019.gada čempionātā Zviedrijas trasē Estešundā. Ar piecām kļūdām šautuvē Latvijas izlases līdere izcīnīja 27.vietu.

Jau ziņots, ka 14.februārī Bendika izcīnīja 12.vietu 7,5 kilometru sprintā, planētas meistarsacīkstēs sasniedzot savu karjeras labāko rezultātu, bet svētdien 10 kilometru iedzīšanā vēl uzlaboja šo sasniegumu un pakāpās uz devīto vietu.

Teicams starts viņai padevās arī trešajā disciplīnā - individuālajā distancē, kur viņa otrdien izcīnīja 25.vietu, nodrošinot vietu svētdienas sacensībās ar kopēju startu.

Šogad Latvijas biatlona izlasi pasaules čempionātā pārstāvēja Andrejs Rastorgujevs, Edgars Mise, Aleksandrs Patrijuks, Roberts Slotiņš, Baiba Bendika, Julija Matvijenko, Ieva Pūce un Sanita Buliņa.

Līdzi bija devušies treneri Māris Čakars, Ilmārs Bricis un Pērs Ūlavs Treteruds, fizioterapeits Arnis Noveičuks un servisa personāls - Reinis Korsunovs un Oļegs Pidhačnijs.

Pēc pasaules čempionāta notiks vēl trīs Pasaules kausa posmi Nove Mesto (Čehija), Kontiolahti (Somija) un Holmenkollenē (Norvēģija), kur no 16. līdz 22.martam noslēgsies Pasaules kausa sezona.

papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi