Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Biatlonists Slotiņš IBU Kausa sprinta sacensībās ierindojas 65.vietā

Latvijas biatlonists Roberts Slotiņš sestdien Austrijā ieņēma 65.vietu Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa desmit kilometru sprinta sacensībās.

Pirmās četras vietas ieņēma norvēģi. Uzvaru izcīnīja Filips Fjelds Andersens, kurš distanci veica 22 minūtēs un 25 sekundēs, šautuvē kļūdoties vienreiz. Otrās vietas ieguvējs Siverts Gutorms Bakens viņam zaudēja četras sekundes, bet bronzas medaļnieks Aleksandrs Fjelds Andersens, abiem šaujot perfekti, atpalika vēl par divām sekundēm.

Sprinta sacensības Obertilliahā notika otro dienu pēc kārtas, un labākais no trim Latvijas biatlonistiem bija Slotiņš. Viņš pirmajā ugunslīnijā neaizvēra divus mērķus, otrajā - vēl vienu un ieņēma 65.vietu, uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 22,8 sekundes.

Rūdis Balodis reizi kļūdījās šaušanā stāvus, uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 37,9 sekundes. Tas viņam deva 76.vietu.

Ņikita Osipovs pa reizei kļūdījās šaušanā abās šaušanas reizēs un ierindojās 108.pozīcijā, Andersenam zaudēdams četras minūtes un 15,1 sekundi.

Sprinta sacensībās piektdien piedalījās 124 sportisti.

Jau ziņots, ka dienu iepriekš 123 biatlonistu konkurencē Balodis ieņēma 86.vietu, kamēr Slotiņš un Osipovs ierindojās attiecīgi 95. un 113.pozīcijā.

7,5 kilometru sprinta sacensībās sievietēm sestdien no Latvijas sportistēm augstāko vietu ieņēma Annija Keita Sabule, kura finišēja 105. Viņa reizi kļūdījās šaušanā stāvus un uzvarētājai Anastasijai Gorejevai  no Krievijas Biatlona savienības (SBR) komandas zaudējot piecas minūtes un septiņas sekundes.

Otrā finišēja Gorejevas komandasbiedrene Anastasija Jegorova, kura atpalika par 1,1 sekundi, trešā - francūziete Karolīna Kolombo, atpaliekot no uzvarētājas par 20,2 sekundēm.

Četru pirmo vietu ieguvējas šāva precīzi.

Inese Golubeva arī sašāva visus desmit mērķus un finišēja 109.vietā piecas minūtes un 39,6 sekundes aiz uzvarētājas.

Turpretī Līvai Šahno 111.vieta un četri "pūdeļi", no kuriem trīs pieļauti, šaujot guļus. Viņa uzvarētājai zaudēja piecas minūtes un 45,5 sekundes, bet Sandra Buliņa diviem nesašautiem mērķiem guļus pievienoja trīs stāvus šaušanā, ieņemot 115.vietu 117 sportistu vidū un no uzvarētājas atpaliekot par septiņām minūtēm un 10,2 sekundēm.

Piektdien Sandra Buliņa ierindojās 93.vietā, Annija Keita Sabule ieņēma 105.vietu, un Inese Golubeva finišēja 113.vietā, apsteidzot Līvu Šahno, kas 118 sportistu konkurencē finišēja uzreiz aiz Golubevas.

Balodis trešdien 15 kilometru saīsinātajā individuālajā distancē ierindojās 43.vietā, Slotiņš finišēja 16 pozīcijas zemāk, kamēr Osipovs bija 116. starp 121 biatlonistu.

Dāmu konkurencē Sabulei 75.vieta, Golubeva ierindojās 101.pozīcijā, bet vēl trīs vietas zemāk bija Buliņa. Šajās sacensībās piedalījās 105 sportistes.

Sestdien biatlonisti aizvadīs vēl vienas sprinta sacensības, bet svētdien IBU Kausa sezona noslēgsies ar jauktajām stafetēm. IBU Kauss ir otrā līmeņa sacensības aiz IBU Pasaules kausa.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi