Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Bikšem 65. vieta olimpiskajā 15 km brīvā stila distancē; vēsturiska uzvara Kolonjam

Latvijas distanču slēpotājs Indulis Bikše piektdien Phjončhanā izcīnīja 65.vietu 15 kilometru distancē brīvajā stilā, vēsturisku panākumu gūstot šveicietim Dario Kolonjam.

Kolonja par olimpisko čempionu 15 kilometru distancē kļuva trešajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas, pirmo panākumu izcīnot 2010.gadā Vankūverā, kad arī tika slēpots brīvajā stilā, bet vēl pēc četriem gadiem Sočos viņš palika nepārspēts 15 kilometros klasiskajā stilā.

Piektdien šveicietis, kuram ir arī Soču olimpisko spēļu zelta medaļa 30 kilometru skiatlonā, distanci veica 33 minūtēs un 43,9 sekundēs.

Viņam 18,3 sekundes zaudēja norvēģis Sīmens Hegstads Krīgers, kurš Phjončhanā izcīnīja savu otro medaļu, jo svētdien bija labākais 30 kilometros skiatlonā. Tikmēr bronzas medaļu negaidīti ieguva olimpiskais sportists no Krievijas Deniss Spicovs, kurš Kolonjam zaudēja 23,0 sekundes.

Savukārt Bikše finišā no uzvarētāja atpalika četras minūtes un 0,8 sekundes.

Distanci latvietis sāka ļoti ātrā tempā, jo pēc pusotra kilometra viņam bija 18.labākais rezultāts, tomēr turpinājumā Bikše rezultātu tabulā noslīdēja krietni zemāk, otrajā kontrolatzīmē pēc sešiem kilometriem ieņemot jau 65.vietu. Turpinājumā Bikše vēl uz brīdi bija 62.vietā, bet finišā viņš tomēr bija trīs vietas zemāk.

Bikše zaudēja visiem trim Igaunijas slēpotājiem, no kuriem visaugstāk bija Karels Tamjarvs, kurš ieņēma 22.vietu, toties pārspēja abus Lietuvas sportistus.

Sacensībām bija pieteikušies 119 sportisti, tostarp arī no distanču slēpošanai eksotiskām valstīm.

Kā vēstīts, distanču slēpošanas sprinta sacensībās klasiskajā stilā Bikše otrdien ieņēma 63.vietu starp 80 sportistiem.

Bikše pērn kļuva par pirmo Latvijas distanču slēpotāju, kurš piedalījies prestižajā "Tour de Ski" tūrē, kopvērtējumā izcīnot 40.vietu. Turklāt pērn pēdējā etapā Bikše kļuva par vēsturē pirmo Latvijas distanču slēpotāju, kurš ieguvis Pasaules kausa kopvērtējuma punktus. Šosezon viņš Pasaules kausa sacensībās distancē četras reizes iekļuvis septiņdesmitniekā, bet sprintā ar augstvērtīgiem rezultātiem nav atzīmējies.

Savukārt pirms došanās uz Phjončhanu Bikše izcīnīja 24.vietu pasaules U-23 čempionāta 15 kilometru distancē klasiskajā stilā.

Jau ziņots, ka desmit kilometru distancē brīvajā stilā Patrīcija Eiduka ar 44.vietu sasniedza jaunu Latvijas distanču slēpotāju labāko panākumu Olimpiādēs.

Olimpiskajās spēlēs desmit kilometros dāmām un 15 kilometros kungiem pārmaiņus tiek aizvadītas sacensības klasiskajā un brīvajā stilā, līdz ar to 2022.gadā Pekinā sportisti šajās distancēs sacentīsies klasiskajā stilā.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi