Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Bobsleja stūmējs Dreiškens: Pieļauju abus variantus - pēc sezonas karjeru turpināt vai arī beigt

Pieredzējušais Latvijas bobsleja stūmējs Daumants Dreiškens neizslēdz iespēju, ka varētu turpināt karjeru arī pēc nākamā gada februārī gaidāmajām olimpiskajām spēlēm, žurnālistiem ceturtdien teica sportists.

Pašlaik 33 gadus vecais Dreiškens jau ilgus gadus ir viens no Latvijas vadošā bobsleja pilota Oskara Melbārža stūmējiem, turklāt viņi kopā 2014.gadā Soču olimpiskajās spēlēs četriniekos izcīnīja sudraba godalgu. Netiek izslēgts, ka pieredzējušajam stūmējam nākamā gada februārī gaidāmā Phjončhanas Olimpiāde būs pēdējā, tomēr pats Dreiškens nebija tik kategorisks.

"Uz šo jautājumu, visticamāk, atbildēšu tikai martā. Jāskatās, kā klāsies sezonas laikā, kā man būs ar veselību un kā tas viss beigsies. Marta pirmajos datumos varētu būt lielāka skaidrība. Es par to šobrīd nedomāju, bet pieļauju abus variantus - pēc sezonas karjeru turpināt vai arī beigt," izteicās Dreiškens, kurš ir arī četrkārtējs pasaules čempionātu medaļnieks.

Nākamā Pasaules kausa sezona bobslejā sāksies novembrī ar trim posmiem Ziemeļamerikā, bet Eiropā sportisti atgriezīsies decembrī.

"Esam baigi daudz trenējušies, gribas sacensības. Kā jau katra vasara arī šī pagāja svaru zālē un stadionā, bet nupat noslēdzām treniņnometni Norvēģijā. Tomēr gribas izjust sacensību atmosfēru. Šāda iespēja būs pavisam drīz," kaujiniecisks bija Dreiškens, kuram pagājusī sezona traumu dēļ bija diezgan saraustīta.

"Ir šādas tādas mikrotraumas, neesmu vairs nekāds jaunais. Katru dienu ar kaut ko jācīnās. Taču, ja salīdzina ar to, kā bija ap šo laiku tieši pirms gada, tagad ir krietni labāk. Pa vasaru esam daudz maz veselību saveduši kārtībā un tagad ir krietni labāk. Arī rezultāti testos ir labāki," atklāja Dreiškens.

Stūmējs norādīja, ka arī jaunajā sezonā, visticamāk, divnieku sacensībās tiks veiktas stūmēju rokādes, lai visa nasta nebūtu jāuzņemas vienam atlētam.

"Aizvadītajā sezonā veicām rokādes divniekos, jo izturēt visu sezonu gan divniekos, gan četriniekos bija ļoti grūti. Sezona bija bez pauzēm, kamēr šoreiz būs nelieli pārtraukumi. Domāju, arī šosezon divniekos nedaudz mainīsimies, lai viens cilvēks nenogurtu pārāk daudz," pauda Dreiškens.

Sportists arī uzsvēra, ka uz februārī gaidāmajām olimpiskajām spēlēm Latvijas bobslejisti nebrauks tikai piedalīties - viņiem gribas mājās atvest arī kādu godalgu.

"Ņemot vērā, ko esam paveikuši līdz šim, visiem skaidrs, ka uz olimpiskajām spēlēm nebrauksim tikai piedalīties. Mēs gribam kaut ko atvest arī mājās. Pie tā šobrīd arī strādājam," izteicās Dreiškens.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas bobsleja komanda pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm iegādājusies prototipus kamanām, kas šogad uzvarēja pasaules čempionātā gan divniekos, gan četriniekos.

Pagājušajā sezonā bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa ekipāža izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionāta divnieku sacensībās, kamēr Oskars Melbārdis ar stūmējiem palika soli aiz goda pjedestāla četriniekos. Tāpat gan Melbārža, gan Ķibermaņa ekipāžas vairākkārt kāpa uz goda pjedestāla Pasaules kausa sacensībās.

 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi