Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bobsleja un skeletona federācijas prezidents: Šobrīd dzīvojam no uzkrājumiem

Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF) šobrīd dzīvo no uzkrājumiem, taču vēlas sagaidīt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) lēmumu par valsts finanšu piešķiršanu federācijām pēc iespējas drīzāk, aģentūrai LETA atzina LBSF prezidents Ansis Zeltiņš.

Jau ziņots, ka ceturtdien bažas par Latvijas sporta veidu federāciju līdz šim nesaņemto šogad paredzēto valsts finansējumu, notiekot valsts finansējuma modeļa maiņai, pauda Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks, nosaucot situāciju sporta nozarē olimpiskā gada sākumā par krīzi.

Dienu vēlāk Buka paustās bažas intervijā Latvijas Radio par pārspīlētām nosauca izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV), uzsverot, ka līgumi gadu no gada tiek pārslēgti vienā laikā un nauda jau drīzumā tiks pārskaitīta.

"Šogad valsts naudas daļu, redzēs, kā būs tālāk, dala IZM, nevis Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP). Līdz ar to ir zināma sporta funkcionāru pasaules burbuļošana," par pārmaiņām sacīja Zeltiņš.

9.februārī notiks Latvijas Nacionālās Sporta padomes (LNSP) sēde, kurā IZM ziņos par budžeta sadalījumu šim gadam.

"Mēs dzīvojam ar saviem līdzekļiem, veicot maksājumus. Šobrīd nauda tiek "noēsta" ar domu, ka pie naudas tiksim," situāciju LBSF komentēja federācijas prezidents. "Tām federācijām, kurām nav uzkrājumu, ir bēdīgi, un tām ir jāatrod līdzekļi," viņš piebilda.

"Šobrīd ceru, ka IZM lēmumu pieņems šajā nedēļā. Ja tuvākajā laikā lēmums tiks pieņemts, neapgāzīsimies, bet, ja neskaidrība turpināsies, kopējie protesti kļūs skaļāki," solīja Zeltiņš.

Viņš atzina, ka pagaidām federācija savas finanses sabalansē, bet esot skaidrs, ka līdz gada beigām bez valsts finansējuma tā iztikt nevarētu. "Mēs veicam kārtējos maksājumus sportistiem, lai viņi varētu startēt, un rēķināmies, ka nauda būs. Vienmēr ir bijis tā, ka valsts nauda tiek saņemta vēlāk, tikai šoreiz tā nobīde ir lielāka," par atšķirībām no iepriekšējiem gadiem sacīja LBSF prezidents.

Jau ziņots, ka Latvijas valdība janvārī atbalstīja jauno sporta organizāciju finansēšanas kārtību, kas paredz, ka valsts piešķirto finansējumu atzītajām sporta federācijām, LOK, LSFP un Latvijas Paralimpiskajai komitejai (LPK) administrēs IZM, kas uzraudzīs arī piešķirtā finansējuma izlietošanu.

Neviena sporta veida federācija vēl nav saņēmusi 2024.gadā valsts budžetā paredzēto bāzes finansējumu, un daudzas federācijas, lai veiktu maksājumus, ir spiestas meklēt finansējumu citur.

LETA ziņoja, ka pusgadu pēc stāšanās amatā to janvāra vidū atstāja IZM Sporta departamenta vadītājs Vladimirs Šteinbergs, no 20.janvāra departamenta direktora pienākumus pildot Izglītības kvalitātes valsts dienesta Uzraudzības departamenta direktoram Jurim Zīvartam. Šteinberga aiziešanas iemeslus ne pats, ne IZM sīkāk neskaidroja. Šteinbergs vien piebilda, ka sadarbība nav bijusi "abpusēji apmierinoša".

Vienlaikus viņš sarunā ar aģentūru LETA pozitīvi vērtēja šajā laika posmā paveikto, tostarp izceļot nupat apstiprināto naudas sadales kārtību sporta organizācijām.

Sporta departamenta vadītāja amats bija vakants kopš 2023.gada marta, kad to pameta ilggadējais departamenta vadītājs Edgars Severs. Šteinbergs IZM Sporta departamenta vadītāja amatā stājās 2023.gada jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi