Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Boļšunovs pārliecinoši nosargā Tour de Ski čempiona troni

Krievijas distanču slēpotājs Aleksandrs Boļšunovs svētdien Valdifjemmē nodrošināja uzvaru prestižajā Tour de Ski seriālā, šajās Pasaules kausā iekļautajās sacensībās triumfējot otro sezonu pēc kārtas.

Tūre noslēdzās svētdien, sportistiem sacenšoties ar kopēju startu desmit kilometros brīvajā stilā un lielai daļai distances vedot pret kalnu. Pēdējā etapā starta un finiša augstuma starpība bija 420 metri, bet stāvākajā kāpumā bija jāslēpo kalnā ar 30% slīpumu.

Pirms pēdējā posma Boļšunovam bija samērā drošs trīs minūšu un 22 sekunžu pārsvar pār francūzi Morisu Manifikā, bet vēl piecas sekundes tālāk bija divi krievi Ivans Jakimuškins un Artjoms Maļcevs.

Pēdējā posmā nepārspēts palika vēl viens krievs Deniss Spicovs, kurš smagajā posmā finišēja pēc 32 minūtēm un 41,0 sekundes. Nieka 13,3 sekundes zaudēja Boļšunovs, bet vēl pēc 1,9 sekundēm finiša līniju šķērsoja Manifikā. Piecas no sešām vietām pirmajā sešiniekā aizņēma Krievijas sportisti.

Pirmais divnieks tūrē palika nemainīgs, Boļšunovam par trīs minūtēm un 23,9 sekundēm pārspējot Manifikā. Uz trešo vietu pakāpās Spicovs, kurš uzvarējušajam tautietim zaudēja trīs minūtes un 36,7 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 1297 punktiem ir Boļšunovs, otro vietu ar 631 punktu ieņem Jakimuškins, bet trešais ar 588 punktiem ir Manifikā.

Jau ziņots, ka sieviešu konkurencē tūri ar augsto desmito vietu pēdējā posmā noslēdza latviete Patrīcija Eiduka, kura kopvērtējumā bija 24.pozīcijā. Uzvaras laurus plūca amerikāniete Džesija Diginsa.

Trešo gadu pēc kārtas Latvija bija pārstāvēta vīriešu un sieviešu konkurencē. Ja 20 gadus vecā Eiduka tūrē ir startējusi trīs reizes, tad 21 gadu vecajam Raimo Vīgantam, kurš dalību sacensībās neturpināja pēc pirmās nedēļas nogales, tā bija debija.

Šogad prestižajā tūrē nepiedalījās Indulis Bikše, kurš "Tour de Ski" startēja iepriekšējos četrus gadus.

Šī gada "Tour de Ski" nepiedalījās titulētā Norvēģijas komanda, toties Pasaules kausa apritē atgriezušās divas citas slēpošanas lielvalsts izlases - Somija un Zviedrija.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Pērn vīriešu sacensībās Indulis Bikše tūri noslēdza 49.vietā, kamēr uzvaras laurus plūca krievs Aleksandrs Boļšunovs un norvēģiete Terēze Juheuga.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi