Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Bots/Plūme Sprinta kausa sacensībās kamaniņu sportā ieņem trešo, bet brāļi Šici - ceturto vietu

Mārtiņš Bots/Roberts Plūme piektdien eksperimentālajās Sprinta kausa sacensībās kamaniņu sportā ieņēma trešo, bet brāļi Juris un Andris Šici - ceturto vietu.

Šici startēja ar otro numuru un finišā ieņēma ceturto vietu, uzvarētājiem - Vācijas ekipāžai Tonijs Egerts/Saša Benekens zaudējot 0,197 sekundes.

Bots/Plūme startēja piektie un finišēja trešie, vāciešiem zaudējot 0,192 sekundes.

Latviešu duetus apsteidza arī Austrijas divnieks Tomass Šteijs/Lorencs Kollers, kurš uzvarētājiem zaudēja 0,098 sekundes.

Aiz latviešiem palika divi Itālijas divnieki - Ludvigs Rīders/Patriks Rastners (+0,216) un Emanuels Rīders/Zimons Kaincvaldners (+0,216).

Startēja 20 divnieki.

Vīriešu sacensībās ar piekto numuru startēja Kristers Aparjods, kurš ierindojās sestajā vietā, uzvarētājam austrietim Davidam Gleiršeram zaudējot 0,174 sekundes.

Ar desmito numuru startēja Gints Bērziņš, kurš ierindojās 12.vietā, uzvarētājam zaudējot 0,295 sekundes.

Savukārt Artūrs Dārznieks, kurš trasē devās ar 16.numuru, ierindojās 15.vietā, uzvarētājam piekāpjoties 0,347 sekundes.

Pirmās divas vietas ieņēma austrieši, bet labāko pieciniekā bija četri šīs valsts pārstāvji.

Davidam Gleiršeram, kurš finišēja 35,228 sekundēs, par 0,038 sekundēm izdevās apsteigt savu jaunāko brāli Niko Gleiršeru.

Trešo vietu 0,096 sekundes aiz uzvarētāja ieņēma austrietis Jonass Millers, ceturto vietu 0,101 sekundi aiz Gleiršera vecākā ieņēma vācietis Johanness Ludvigs, piektais 0,115 sekundes aiz tautieša bija Volfgangs Kindls, kuram sekoja Aparjods.

Startēja 43 kamaniņu braucēji.

Jau ziņots, ka Oberhofā atlēti Sprinta kausā sacenšas jaunā formātā.

Iepriekš Sprinta kausa sacensības tika aizvadītas svētdienās, bet tagad mači notiek piektdien, turklāt tajos piedalās visi kamaniņu braucēji, kas pieteikušies posmam, nevis 15 labākie pamatsacensību dalībnieki. Tāpat sprintā tiek ņemts vērā ne tikai veiktais trases nogrieznis, bet arī starta reakcija, kas tiek summēta kopā ar finiša laiku.

Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) paziņoja, ka, balstoties uz noteikumiem, šīs sacensības ir tikai testa mači. Tādējādi to rezultāti netiek ņemti vērā Pasaules kausa un arī Sprinta kausa kopvērtējumā. Tomēr balvu fonds ir palicis nemainīgs.

Jau ziņots, ka Sprinta kausa sezona noslēdzās pēc trim sacensībām Sočos, Insbrukā un Siguldā, kopvērtējumā divnieku ekipāžu konkurencē pirmo vietu nodrošinot Jurim un Andrim Šiciem.

Vieniniekos par sprinta čempioni kļuva vāciete Jūlija Taubica un austrietis Volfgangs Kindls.

Šici Sprintā izcīnīja 285 punktus, pirmajā trijniekā aiz sevis atstājot divas Vācijas ekipāžas Toniju Egertu/Sašu Benekenu un Tobiasu Vendlu/Tobiasu Arltu, kuri sakrāja attiecīgi 231 un 172 punktus. Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, piedaloties divās sprinta sacensībās, ar 101 punktu ieņēma astoto vietu.

Vieninieku konkurencē Kindlam bija 216 punkti, 202 punktus guva itālis Dominiks Fišnallers, bet 167 punktus guva krievs Romāns Repilovs. Kristers Aparjods pirmajam trijniekam zaudēja 12 punktus un bija ceturtais, Gints Bērziņš ar 141 punktu bija septītais, bet Rikam Kristenam Rozītim 26 punkti Siguldas trasē deva 20.pozīciju.

Sieviešu sacensībās Taubicai bija 240 punkti, otro vietu ar 206 punktiem ieņēma austriete Madeleine Egle, bet trešā pozīcija un 195 punkti bija vācietei Natālijai Geizenbergerei. Elīza Tīruma ar 134 punktiem bija piektā, Kendija Aparjode Sočos nopelnīja 60 punktus un bija 15., Ulla Zirne Siguldā guva 46 punktus un bija 19., bet Elīna Ieva Vītola mājas trasē iekrāja 30 punktus un sprinta kopvērtējumā ieņēma 23.vietu.

Pasaules kausa astotajam posmam pieteikušies 143 sportisti no 25 valstīm.

Sestdien notiks sacensības vīriešu vieniniekiem un divniekiem, bet svētdien spēkosies sievietes, un notiks komandu stafete.

Turpinājumā 22./23.janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes. Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi