Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Brāļi Šici ar teicamu otro braucienu sestie Phjončhanā; Vācijai divas godalgas

Latvijas kamaniņu divnieks Juris Šics/Andris Šics trešdien ieņēma 6. vietu Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu sacensībās. Tikmēr Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš izcīnīja 14. pozīciju 20 ekipāžu konkurencē.

Brāļi, kuri pirmajā mēģinājumā startēja otrie, veica kļūdainu braucienu, finišējot pēc 46,336 sekundēm, tikmēr galvenie konkurenti bija ievērojami ātrāki.

No pirmā trijnieka Šici atpalika teju 0,4 sekundes, bet līderiem Tobiasam Vendlam/Tobiasam Ārltam (Vācija) zaudēja pat 0,516 sekundes.

Otrie tobrīd bija austrieši Peters Pencs/Georgs Fišlers, kuri līderiem zaudēja 0,071 sekundes, bet trešie galvenie favorīti Tonijs Egerts/Saša Benekens no Vācijas (+0.111).

Tikmēr Gudramovičs/Kalniņš pieļāva vairākas kļūdas un pirmajā braucienā ieņēma 17. vietu, 1,07 sekundes aiz līderiem.

Otros braucienus mūsu ekipāžas aizvadīja nesalīdzināmi labāk, brāļiem ar ceturto labāko laiku pakāpjoties uz 6. vietu summā, 0.745 sekundes aiz uzvarētājiem, bet Gudramovičs/Kalniņš, kuri uzrādīja devīto laiku otrajā mēģinājumā, pakāpās uz 14. vietu summā (+1.510).

Tikmēr pirmais trijnieks nemainījās, pie zelta tiekot Soču olimpiskajiem čempioniem Vendlam/Ārltam, kuri par 0,088 sekundēm bija priekšā austriešiem Pencam/Fišleram, bet bronza tika Egertam/Benekenam (+0.290). 

Kamaniņu sporta olimpisko spēļu programma noslēgsies ceturtdien ar sacensībām komandu stafetē. Turpinājumā Phjončhanas olimpiskajā ledus trasē godalgas dalīs skeletonisti un bobslejisti.

Brāļiem Šiciem šīs ir ceturtās olimpiskās spēles. Savā pirmajā Olimpiādē Turīnā viņi 2006.gadā izcīnīja septīto vietu, četrus gadus vēlāk brāļi kļuva par Vankūveras olimpisko spēļu vicečempioniem, bet pirms četriem gadiem Sočos izcīnīja bronzu, trešo vietu gūstot arī komandu stafetē.

Pašlaik 34 gadus vecais Juris Šics un divus gadus jaunākais Andris šosezon Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu, kas ir otrs labākais panākums karjerā aiz 2014./2015.gada sezonā izcīnītās trešās vietas. Sezonas pēdējā posmā Siguldā viņi pamatsacensībās pirmo reizi šosezon kāpa uz goda pjedestāla, izcīnot otro vietu.

Savukārt 29 gadus vecajam Gudramovičam un viņa vienaudzim Kalniņam šīs ir trešās olimpiskās spēles. Vankūverā viņi bija 12.vietā, bet četrus gadus vēlāk Sočos par divām pozīcijām uzlaboja savu rezultātu.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Kurzemnieks
K
Kā var veikt kļūdainu braucienu? Vienkārši "braucienā pieļāva kļūdu" vai "braucienu veica ar neprecizitātēm"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi