Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Brāļi Šici triumfē PK posmā divnieku sacensībās

Latvijas kamaniņu divnieks Andris un Juris Šici sestdien Siguldā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa (PK) sestajā posmā, apsteigdami spēcīgās Vācijas ekipāžas.

Brāļi Šici pirmajā braucienā startēja ar desmito numuru un kā vienīgie trasi izbrauca zem 42 sekundēm. Viņi par 0,033 sekundēm apsteidza Pasaules kausa kopvērtējuma vicelīderus no Vācijas Tobiasu Vendlu/Tobiasu Arltu.

Otrajā braucienā Šici uzrādīja otro ātrāko laiku un Vendlam/Arltam zaudēja tikai trīs sekundes tūkstošdaļas, kā rezultātā divu braucienu summā izdevās izcīnīt savu pirmo uzvaru Pasaules kausa pamatsacensībās.

Otro vietu ieguva Vendls/Arlts, bet bronza pasaules čempionam un Pasaules kausa kopvērtējuma līderiem Toni Egertam/Sašam Benekenam, kuri uzvarētājiem zaudēja 0,241 sekundi.

Tikmēr Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš pirmajā braucienā sasniedza ceturto ātrāko laiku, bet otrajā noslīdēja trīs pozīcijas zemāk, divu braucienu summā izcīnot piekto vietu. Trešā Latvijas ekipāža Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs pirmajā braucienā ierindojās sestajā vietā, bet otrajā desmitajā, kā rezultātā iegūta septītā pozīcija.

Sacensībās piedalījās 20 ekipāžas.

Piektdien Šici uzvarēja Nāciju kausā, bet pārējām divām Latvijas ekipāžām bija jau garantēta vieta pamatsacensībās. 

No latviešu divniekiem šajā sezonā labākos rezultātus uzrādījuši Šici, kuri Leikplesidā uzvarēja Sprinta kausa sacensībās, tiekot pie vērtīgiem punktiem kopvērtējumā. Pērn Siguldā viņus apsteidza Gudramovičs/Kalniņš, kuri izcīnīja sudrabu, bet Šici bija par deviņām sekundes simtdaļām lēnāki un guva bronzu, kamēr Putins/Marcinkēviča ierindojās 12.vietā. 

Austrijas ekipāža Štoijs/Kellers sestdien nestartēja, jo Štoijs treniņā Siguldā lauza kāju. 

Kopvērtējuma līderi ir vācieši Toni Egerts/Saša Benekens, kuri iekrājuši 667 punktus, otrie ar 602 punktiem ir viņu tautieši Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, bet pirmo trijnieku ar 486 punktiem noslēdz austrieši Tomass Štoijs/Lorencs Kellers. Brāļi Šici ar 441 punktu ieņem ceturto vietu, Gudramovičs/Kalniņš ar 336 punktiem ir devītie, bet Putins/Marcinkēvičs ierindojas 15.pozīcijā ar 228 punktiem.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Elīza Cauce sestdien Pasaules kausa (PK) sestajā posmā Siguldā sīvā cīņā izcīnīja bronzas godalgu. Ulla Zirne izcīnīja devīto pozīciju, divas vietas zemāk bija Kendija Aparjode, bet Elīna Ieva Vītola finišēja ar 13.ātrāko laiku.

Svētdien starts paredzēts vīriešiem, kā arī notiks Sprinta kauss.

Februāra pirmajā nedēļas nogalē Oberhofā norisināsies septītais posms, bet sezonas kulminācija gaidāma 14. līdz 16.februārī, kad Soču olimpiskajā trasē tiks sadalītas pasaules čempionāta godalgas. Astotais posms februāra otrajā pusē notiks Altenbergā, Vācijā, bet sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi