Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Brāļiem Šiciem sudrabs EČ posmā Siguldas trasē

Latvijas kamaniņu braukšanas divnieks Andris un Juris Šici sestdien Siguldas trasē izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļas, vienlaicīgi esot arī otrie Pasaules kausa pēdējā - devītajā- posmā, kamēr Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš palika uzreiz aiz labāko trijnieka.

Šici divnieku sacensībās uz Eiropas čempionāta goda pjedestāla kāpa otro reizi karjerā, jo 2015.gadā Sočos viņi tika pie bronzas medaļām, savukārt vēl septiņas Vecā kontinenta meistarsacīkšu godalgas viņi ieguvuši komandu stafetē, tostarp 2008. un 2010.gadā kļūstot par čempioniem.

Par sacensību uzvarētājiem sestdien kļuva sezonas līderi Toni Egerts un Saša Benekens no Vācijas, kuri divu braucienu summā finišēja pēc minūtes un 23,364 sekundēm, kamēr Šici viņiem zaudēja tikai 0,055 sekundes.

Savukārt bronzas medaļas ieguva Tobiass Vendls un Tobiass Arlts no Vācijas, kuri uzvarētājiem zaudēja 0,226 sekundes, bet aiz viņiem palika Gudramovičs ar Kalniņu, kuri bija vēl par 0,182 sekundēm lēnāki.

Labāko desmitniekā iekļuva arī Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs, kuri palika astotajā pozīcijā, no uzvarētājiem atpaliekot 0,754 sekundes.

Šici bija otrie jau pēc pirmā brauciena, taču otrajā spēja uzrādīt labāko laiku, kas gan summā neļāva apsteigt Egertu un Benekenu.

Tikmēr Gudramovičs un Kalniņš pēc pirmā brauciena bija sestie, bet otrajā ar trešo labāko laiku spēja pakāpties uz ceturto pozīciju. Otrajā startā savu pozīciju uzlaboja arī Putins un Marcinkēvičs, kuri pēc pirmā brauciena atradās 11.vietā, bet otrajā uzrādīja devīto labāko rezultātu, summā tiekot trīs pozīcijas augstāk.

Brāļi Šici un Gudramovičs ar Kalniņu jau automātiski bija nodrošinājuši vietas pamatsacensībās, tikmēr Putins un Marcinkēvičs piektdien izcīnīja piekto vietu Nāciju kausa sacensībās un kvalificējās posmam.

Pasaules kausa kopvērtējumā divnieku ekipāžām pēc 12 no 13 šosezon paredzētajām sacensībām līderi ar 1070 punktiem ir Egerts un Benekens, kuri līdz ar to ir garantējuši sev uzvaru sezonas kopvērtējumā. Viņiem ar 877 punktiem seko tautieši Vendls un Arlts, bet trešie ar 786 punktiem ir sestdien piekto vietu izcīnījušie austrieši Peters Pencs un Georgs Fišlers.

Tikmēr Šici ar 634 punktiem ir stabilā ceturtajā vietā, augstāk gan vairs nespējot tikt, bet Gudramovičs un Kalniņš ar 386 punktiem atrodas 11.pozīcijā. Trešā Latvijas ekipāža Putins un Marcinkēvičs šosezon iekrājuši 214 punktus un atrodas 21.pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem vēl tiks skaitītas svētdien gaidāmās Sprinta kausa sacensības.

Vēlāk sestdien Siguldā sacentīsies arī dāmas, kurām pirmais brauciens sāksies plkst.12.20, bet otrajam starts tiks dots plkst.13.40.

Sacensībās dāmām startēs pašmāju sportistes Elīza Cauce, Kendija Aparjode un Ulla Zirne. Piektdien Nāciju kausā Cauce izcīnīja trešo vietu, Zirne bija sestā, bet Aparjode bija 12.pozīcijā, latvietēm kvalificējoties pamatsacensībām. Tikmēr Zelma Bite Nāciju kausā ierindojās 22.vietā no 23 finišu sasniegušām kamaniņu braucējām, pamatsacensībās neiekļūstot.

Savukārt svētdien sacensību programma būs jau no plkst.9.15, jo tajā tiks sadalīti kopā pieci medaļu komplekti - vīriešiem, trīs Sprinta kausā un arī komandu stafetē.

Vīru sacensībās Latviju pārstāvēs Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš. Sprinta kausā piedalīsies pa 15 labākajiem sportistiem no katrām pamatsacensībām.

Eiropas čempionāts Siguldā notika arī 2014.gadā neilgi pirms Soču olimpiskajām spēlēm un 2010.gadā pirms Vankūveras Olimpiādes. Tāpat kontinenta godalgas Latvijā dalītas arī 1996.gadā.

Pērn Eiropas čempionāts norisinājās Kēnigszē trasē, kur Latvija izcīnīja bronzas medaļu komandu stafetē. Komandu stafetē Latvija pie medaļām tikusi jau iepriekšējos četros Eiropas čempionātos, turklāt tāpat 2015.gadā bronzu kontinenta meistarsacīkstēs divniekiem ieguva Andris un Juris Šici, bet 2016.gadā sudrabu dāmu sacensībās izcīnīja Elīza Cauce.

Tāpat Latvijā 2003. un 2015.gadā risinājies pasaules čempionāts.

Kā vēstīts, šajā sporta veidā Latviju Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pārstāvēs Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Juris Šics, Andris Šics, Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis gada izskaņā Siguldā lauza plaukstu, kas viņam liegs piedalīties februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Pēc komandas iekšējās atlases jau iepriekš bija zināms, ka vīru vieniniekos Phjončhanā startēs Aparjods un Kivlenieks, kamēr Rozītim un Dārzniekam pēc pieciem Pasaules kausa posmiem un divām kontrolsacensībām bija teju identisks rezultāts, bet Olimpiādē Latviju varēs pārstāvēt vien trīs vīru vieninieki.

Latvijas kamaniņu braucējiem līdzšinējā sezona nav izvērtusies tāda kā vēlētos, vienīgo reizi uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos latviešiem kāpjot vien piektajā etapā, kad Leikpleisidas trasē ASV trešo vietu Sprinta kausā izcīnīja brāļi Andris un Juris Šici. Tāpat Šici patlaban ir otrajā vietā Sprinta kausa summā, cīnoties par Pasaules kausa iegūšanu šajā disciplīnā.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trijās olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

(pievienotas 9. līdz 11. rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi