Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Brāļu Šicu divnieku ekipāža izcīna ceturto, bet Gudramovičs un Kalniņš piekto vietu PK posmā

Brāļu Andru un Jura Šicu kamaniņu divnieks sestdien Lillehammerē izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa sezonas priekšpēdējā, astotajā, posmā, kamēr Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš bija piektajā pozīcijā, sportistiem ar augstām vietām iesildoties Eiropas čempionātam, kas jau pēc nedēļas risināsies Siguldā.

Latvijas ekipāžas aizvadīja stabilus abus braucienus. Šici abos braucienos uzrādīja ceturto rezultātu, kamēr Gudramovičs/Kalniņš pirmajā bija piektie, bet otrajā uzrādīja astoto laiku, kas gan netraucēja divu braucienu summā saglabāt piekto pozīciju.

Posmā uzvaru izcīnīja vācieši Toni Egerts un Saša Benekens, kuri Lillehammeres trasi divu braucienu summā veica vienā minūtē un 34,586 sekundēs.

Otro vietu ieņēma austrieši Georgs Fišlers un Peters Pencs, kuri uzvarētājiem zaudēja 0,130 sekundes, bet trešajā pozīcijā bija vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, kuri atpalika 0,515 sekundes.

Šici Egertam un Benekenam zaudēja 0,720 sekundes, bet līdz goda pjedestālam bija 0,205 sekunžu attālumā, savukārt Gudramovičs un Kalniņš no uzvarētājiem atpalika 0,910 sekundes.

Abas Latvijas divnieku ekipāžas kvalificējās Sprinta kausam, kas norisināsies svētdien.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijā ar 970 punktiem ir Egerts un Benekens, ar 722 punktiem otrajā vietā ir Vendls un Arlts, kamēr trešie ar 631 punkti ir Fišlers un Pencs.

Savukārt Šici ar 494 punktiem ir piektie, bet Gudramovičs un Kalniņš ar 292 punktiem ieņem 13.pozīciju.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sieviešu sacensībās Kendija Aparjode izcīnīja desmito vietu, Ulla Zirne ierindojās 13.pozīcijā, kamēr Elīza Cauce ieņēma 15.vietu, visām trim latvietēm kvalificējoties svētdien gaidāmajam Sprinta kausam.

Svētdien sacensības aizvadīs vīri un arī notiks Sprinta kauss, kam kvalificēsies pamatsacensību 15 labāko rezultātu uzrādītāji katrā disciplīnā.

Iepriekšējā divi Pasaules kausa etapi Latvijas sportistiem nebija pārāk veiksmīgi. Vispirms Kēnigszē trasē neviens Latvijas sportists individuāli netika desmitniekā un stafetē tika ieņemta vien sestā vieta, bet pagājušajā nedēļā Oberhofā desmitniekā tika vienīgi piekto vietu guvusī brāļu Andra un Jura Šicu divnieku ekipāža, tomēr komandu stafetē tika sasniegts sezonas labākais rezultāts, izcīnot otro vietu.

Tāpat piektdien Lillehammerē Latvijas sportisti salīdzinoši veiksmīgi startēja Nāciju kausā, visiem sportistiem iekļūstot starp pamatsacensību dalībniekiem.

Līdz ar to šajā etapā Latviju pārstāv Elīza Cauce, Ulla Zirne un Kendija Aparjode starp dāmām, brāļu Šicu ekipāža, kā arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš divnieku sacensībās, bet starp vīriem piedalīsies Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods un Artūrs Dārziņš.

Šo posmu izlaiž Kristena Putina un Imanta Marcinkēviča ekipāža, kas jau atgriezusies Latvijā, lai gatavotos nākamnedēļ Siguldā gaidāmajam Eiropas čempionātam,.

Siguldā kopā ar Eiropas čempionātu noslēgsies arī Pasaules kausa sezona.

Oberhofas posmā sākas cīņa par starta grupām Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kur Latviju pārstāvēs desmit kamaniņu braucēji. Ja netiks piedzīvotas kādas veselības problēmas, uz Dienvidkoreju dosies visi Latvijas sportisti, kas startē Lillehammerē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis gada izskaņā Siguldā lauza plaukstu, kas viņam liegs piedalīties februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Pēc komandas iekšējās atlases jau iepriekš bija zināms, ka vīru vieniniekos Phjončhanā startēs Aparjods un Kivlenieks, kamēr Rozītim un Dārzniekam pēc pieciem Pasaules kausa posmiem un divām kontrolsacensībām bija teju identisks rezultāts, bet Olimpiādē Latviju varēs pārstāvēt vien trīs vīru vieninieki.

Latvijas kamaniņu braucējiem līdzšinējā sezona nav izvērtusies tāda kā vēlētos, vienīgo reizi uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos latviešiem kāpjot vien piektajā etapā, kad Leikpleisidas trasē ASV trešo vietu Sprinta kausā izcīnīja brāļi Andris un Juris Šici.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi