Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Broka: Latvijā gaidāmais EČ biatlonā junioriem ir pirmais solis uz Pasaules kausu

Latvijā gaidāmais 2021.gada Eiropas junioru čempionāts biatlonā ir kā pirmais solis uz Pasaules kausa sacensību rīkošanu, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) prezidente Baiba Broka.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 2021.gadā Madonā esošajā bāzē Smeceres sils risināsies Eiropas junioru čempionāts biatlonā.

"Šīs sacensības noteikti ir kā pirmais solis uz lielākām sacensībām, piemēram, pieaugušo kontinenta meistarsacīkstēm vai Pasaules kausa posmu. Arī Eiropas junioru čempionāta rīkošanas tiesību iegūšana nebija viegla. Tas mūsu komandai bijis mērķtiecīgs darbs četru gadu garumā," uzsvēra Broka. "Esam sevi parādījuši ambiciozi un nopietni, vairākus gadus esam pūlējušies, lai pie mums notiktu atbildīgas sacensības. Mums ir pamats būt lepniem par to, ko varam izdarīt biatlonā."

LBF prezidente norādīja, ka būs nepieciešams ieguldīt līdzekļus bāzu attīstībā, jo šobrīd neviena no tām neatbilst starptautiskām prasībām.

"Sāksim ar to, lai Smeceres sils varētu iegūt B licenci, turklāt šai bāzei ir potenciāls, lai tiktu pie A licences, kas jau ir tiesīga uzņemt augstākā līmeņa sacensības. Tiklīdz sasniegsim pirmo, mēs neapstāsimies," ambiciozi teica Broka, kura gan piebilda, ka A licences iegūšanai bāzes attīstībā būtu jāinvestē septiņciparu skaitlis. "Ir jāstrādā pie daudzām lietām, piemēram, dzīvošanas un mediju iespējām, bet tas viss ir izdarāms. Ļoti daudz kur pasaulē biatlona sacensības notiek tieši mazākās pilsētās."

Trešdien Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) arī paziņoja, ka 2021./22.gada sezonā viens no Pasaules kausa posmiem notiks Igaunijas trasē Otepē.

"Igauņiem šī posma rīkošanā noteikti palīdzēs mūsu tehniskie cilvēki. Jāņem vērā arī, ka finansiāli izdevīgāk ir, ja vairāki posmi notiek aptuveni vienā un tajā pašā reģionā. Piemēram, nākotnē Pasaules kausa posmus varētu viens pēc otra uzņemt Somija, Igaunija, Baltkrievija un Latvija. Šīs sacensības nebūtu tālu viena no otras un būtu būtiskas, jo prasītu mazāk izmaksas," uzskata Broka.

Zīmīgi, ka 2022.gadā Pasaules kausa apritē debitēs arī Minskas-Raubiču trase, kur sacensības norisināsies pirms posma Igaunijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi