Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bukmeikeri: Latvijai ir 70% iespējamība Pekinā izcīnīt trīs medaļas

No 4. līdz 20. februārim Pekinā norisināsies Ziemas Olimpiskās spēles, un Latviju tajās pārstāvēs 57 sportisti. Eksperti prognozē, ka plašās pārstāvniecības dēļ šīs var kļūt par vienām no veiksmīgākajām Ziemas Olimpiskajām spēlēm, kurās startējuši Latvijas sportisti. Kādas sekmes prognozē Betsafe bukmeikeri?

“Betsafe” prognozes liecina, ka Latvija varētu iegūt vismaz trīs medaļas šajās Olimpiskajās spēlēs, šī prognoze novērtēta ar aptuveni 70% iespējamību. Lai gan kopumā tiek prognozēts veiksmīgs cikls, par jaunu uzstādītu medaļu rekordu (tiks iegūtas vismaz sešas medaļas) bukmeikeri runā diezgan skeptiski un novērtē to tikai ar 7%.

Renes sporta veidi - tiešais ceļš uz pjedestāla?

Līdz šim Ziemas Olimpisko spēļu medaļas Latvijai ir nesuši tieši renes sporta veidi – bobslejs, skeletons un kamaniņu sports – un arī šajā sezonā visi trīs sporta veidi tiek uzskatīti par favorītiem. Nupat notikušajā Eiropas čempionātā Latvijai, tieši kamaniņu sportā, izdevies iegūt vairākas medaļas. Proti, Kristers Aparjods ieguva otro vietu, Elīna Vītola un Bots/Plūme mājās devās ar bronzas medaļām, savukārt visi sportisti kopā uzrādīja lielisku rezultātu stafetē.

“Betsafe” bukmeikeri prognozē, ka Latvijas kamaniņu braucēji mājās dosies ar divām medaļām, vērtējot to ar 65% varbūtību. Pārliecinošas izredzes bukmeikeri piešķīruši brāļiem Šiciem, kuru iekļūšana trijniekā novērtēta ar 70%, turpretim Kristera Aparjoda iespēja izcīnīt medaļu novērtēta ar aptuveni 30%. Tāpat labas izredzes pacīnīties par augstām godalgām ir arī stafetes disciplīnā.

Arī brāļu Dukuru izredzes šajās olimpiskajās spēlēs nav sliktas. Bukmeikeri prognozējuši, ka Martina Dukura iespēja doties mājās ar zelta medaļu ir ar koeficientu ir ap 30%, tikmēr viņa brāļa Tomasa iespēja iegūt savu pirmo olimpisko godalgu ir novērtēta ar koeficientu aptuveni 15%.  

Bobslejā galvenās cerības uz četriniekiem

Bobslejā galvenās cerības tiks liktas uz četriniekiem. Diemžēl Oskara Ķibermaņa izredzes divniekos nav pārāk spožas, bukmeikeri uzskata, ka pastāv reāli draudi netikt pat desmitniekā. Savukārt četriniekos Oskara Ķibermaņa izredzes ir daudz lielākas, tomēr jārēķinās arī ar spēcīgu konkurenci, iespēja tikt pie medaļas novērtēta aptuveni ar 30% iespējamību.

Par spēcīgāko konkurentu uzskatāms Frančesko Frīdrihs, kurš šosezon ir uzvarējis gandrīz visos posmos, taču janvāra vidū Sanktmoricā viņš palika otrais aiz Ķibermaņa.

Kas sagaidāms biatlonā un slēpošanā?

Šajās Olimpiskajās spēlēs slēpošanas sporta veidu pārstāvēs Patrīcija Eiduka. Visticamāk jaunā sportiste medaļu neizcīnīs, bet par lielisku iznākumu varēsim uzskatīt iekļūšanu kādas atsevišķas disciplīnas Top 20.

Kā zināms, biatlonists Andrejs Rastorgujevs diskvalifikācijas dēļ šajās olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies un diemžēl vīriešu konkurencē pienācīga sekotāja nav, taču sieviešu konkurencē izceļas Baiba Bendika. Pasaules čempionātos viņa trīs reizes ierindojusies starp 15 labākajām sportistēm, tomēr ne reizi augstāk par devīto vietu. Tieši šādā mērogā arī jāvērtē viņas starts šajās Olimpiskajās spēlēs. Bendikas iespējas iekļūt labāko desmitniekā kādā no disciplīnā ir novērtētas ar 20% varbūtību.

Kādas ir latviešu izredzes uz ledus?

Latviešu daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs nesen sasniedzis savu augstāko karjeras virsotni, iegūstot bronzas medaļu Eiropas čempionātā, tomēr bukmeikeri uzsver, ka atkārtot šo sniegumu Pekinā būs ļoti grūti. Bukmeikeri prognozē, ka Denisam ir labas izredzes tikt desmitniekā, augstāks sniegums būs patīkams pārsteigums.

Latvijas hokeja izlases izredzes, par spīti NHL spēlētāju neesamībai, iegūt godalgotu vietu ir zemas (4%). Tā ir izlozēta C apakšgrupa kopā ar Somiju, Slovākiju un Zviedriju. Šajā grupu turnīrā mūsu izlase noskaidros savu astotdaļfināla pretinieku, savukārt, uzvaras gadījumā, izlase uzreiz tiks iekļauta ceturtdaļfinālā. Latvijas gadījumā tas nav īpaši ticami, tomēr, ja tā notiks, tas būs liels sasniegums. Bukmeikeri prognozē, ka visticamāk Latvija zaudēs astotdaļfinālā (58%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi