Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Čehijas hokejisti atspēlējas un bullīšos uzvar Kanādu, Šveice iemet 8 ripas mājiniekiem

Čehijas hokeja izlase sestdien Phjončhanas olimpiskajās spēlēs A apakšgrupas spēlē pēcspēles metienos ar rezultātu 3:2 (1:2, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Kanādu, sperot soli tuvāk iekļūšanai ceturtdaļfinālā.

Čehijas izlase pamatlaikā divas reizes atspēlēja vienu vārtu deficītu, pamatlaikam noslēdzoties neizšķirti 2:2, bet beigās uzvaras "bullīti" iemeta Jans Kovāržs.

Spēli labāk sāka pašreizējie olimpiskie čempioni kanādieši, kuri jau otrajā minūtē atklāja rezultātu, vārtu priekšā metienu veiksmīgi pielabojot Meisonam Reimonda, kurš spēlē Šveices klubā "Bern".

Tomēr nepilnas sešas minūtēs vēlāk čehi atjaunoja neizšķirtu, precīzam esot Dominikam Kubalīkam, kurš savukārt spēlē citā Šveices klubā "Ambri-Piotta". Pārsvars gan joprojām piederēja kanādiešiem, kuri 14.minūtē atkal izvirzījās vadībā, izceļoties Zviedrijas klubu Stokholmas "Djurgardens" pārstāvošajam Renē Burkam.

Pēc pirmā perioda Kanāda saglabāja minimālu pārsvaru, tomēr otrās trešdaļas pirmajā minūtē Čehija atkal atjaunoja līdzsvaru, kad pēc vārtsarga Bena Skrivensa atsistās ripas metiena pozīcijā nokļuva aizsargs Mihals Jordāns, kurš savu iespēju garām nelaida.

Turpinājumā vārti netika gūti, lai arī Kanādai bija pārsvars, tāpat kā rezultāts nemainījās papildlaikā. Savukārt pēcspēles metienos Čehija bija labāka ar 2:1, savus "bullīšus" izmantojot Andra Džeriņa un Oskara Cibuļska komandas biedram Petram Koukalam, kā arī Magņitogorskas "Metallurg" klubu pārstāvošajam Kovāržam, kamēr kanādiešiem precīzs bija tikai Vojteks Volskis, bet vēl četros izgājienos labāks bija čehu vārtsargs Pavels Francouzs.

Kanādas izlase līdz ar to olimpisko spēļu turnīros cieta pirmo zaudējumu pēdējos 12 mačos, jo 2010.gadā Vankūverā viņi uzvarēja pēdējās četrās cīņās, bet 2014.gadā Sočos uzvarēja visās sešās spēlēs, vēl vienu panākumu izcīnot jau Phjončhanā.

Zaudētāju rindās Rīgas "Dinamo" aizsargs Karls Stolerijs šoreiz spēlei netika pieteikts.

Tikmēr Šveice sestdien ar 8:0 (1:0, 2:0, 5:0) sagrāva laukuma saimnieci Dienvidkoreju.

Šveices izlasē ar "hat-trick" izcēlās Pjuss Zuters, bet pa vienam precīzam metienam bija Denisam Holenšteinam, Felisjēnam Dibuā, Enco Korvi, Reto Šēpi un Tomasam Rūefenahtam.

Jonass Hillers Šveices izlases vārtos atvairīja visas 25 pretinieku mestās ripas.

Čehijas izlase izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs, jo pirms tam grūtā cīņā ar 2:1 uzvarēja Dienvidkoreju, kamēr Kanāda ar 5:1 bija uzvarējusi Šveici.

Pēc sestdienas spēlēm Čehijai ir pieci punkti, Kanādai četri, Šveicei trīs, bet Dienvidkoreja ir tukšā.

Pēdējā kārtā Čehija spēlēs ar Šveici, uzvaras gadījumā nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā.

Hokeja turnīrā pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas labākā komanda, kā arī labākā otro vietu ieguvēja, uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās komandas aizvadīs pirmo izslēgšanas kārtu, noskaidrojot vēl četras komandas, kuras turpinās cīņu par medaļām.

Kā zināms, tad pirmo reizi kopš 1998.gada Nagano olimpiskajām spēlēm šoreiz Olimpiādē nepiedalās Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti, kurus neatbrīvoja klubi.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.

Papildināts virsraksts un viss teksts


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi