Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Cipuļa četriniekam astotā vieta Eiropas kausa sacensībās Lillehammerē; Kaufmanis krīt abos braucienos

Latvijas pilots Emīls Cipulis sestdien Norvēģijā Eiropas kausa sacensībās bobslejā četriniekiem izcīnīja astoto vietu, bet Dāvja Kaufmaņa ekipāža, kas piedzīvoja kritienus abos braucienos, ierindojās desmitajā vietā, ziņo Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

Divu braucienu summā ātrākā bija Krievijas pilota Alekseja Stuļneva ekipāža, kurai Cipuļa četrinieks piekāpās 3,08 sekundes, bet Kaufmaņa ekipāža - 13,13 sekundes.

Otro vietu izcīnīja Šveices pilota Timo Ronera četrinieks, un labāko trijnieku noslēdza viņa tautieša Mihaela Kuonena ekipāža.

Kaufmaņa ekipāža ar stūmējiem Ivo Kleinbergu, Lauri Kaufmani un Edgaru Nemmi pirmajā braucienā uzrādīja ātrāko startu sacensībās, taču trases vidū pieļāva kļūdu un krita, kā rezultātā trasi veica par 6,93 sekundēm lēnāk nekā Stuļneva ekipāža un ierindojās vien 11.vietā. Kritiens ekipāžu gaidīja arī otrajā braucienā.

Cipuļa četrinieks ar stūmējiem Arni Bebrišu, Regnāru Kirejevu un Valtu Zariņu pirmajā braucienā finišēja septītais, bet otrajā braucienā - astotais.

Sacensībās piedalījās 12 ekipāžas, taču pirmajā braucienā kritienu piedzīvoja arī pieredzējušā Vācijas pilota Riharda Elsnera četrinieks un Japānas pilota Rio Šinoharas ekipāža, un otrajā braucienā viņi nestartēja.

Kaufmanim četrinieku sacensībās nākas startēt ar rezerves kamanām, savukārt Cipulim nācās izīrēt no norvēģiem novecojušas četrinieku kamanas, ar kurām Lillehammeres trasē tiek vesti tūristi, ziņo LBSF.

Trase sestdien bija ļoti ātra - jau pirmie braucēji laboja Lillehammeres trases rekordus. Rekordam tuvojās arī Elsners, taču trases beigās kļūdījās un piedzīvoja kritienu. Pēc viņa trasē devās Šinoharas ekipāža, kas arī piedzīvoja kritienu.

"Es jau Kaufmanim sejā redzēju, kā viņš sāk satraukties par ātro ledu, kad nokrita vācietis. Pēc tam japānis krita, un tad jau Kaufmanis palika vispār nekāds," par sestdienas notikumiem LBSF preses dienestam stāstīja Latvijas Eiropas kausu komandas treneris Jānis Skrastiņš. "Nav vērts šoreiz pat komentēt braukšanu - pats sevi satrauca un abos braucienos nokrita vienā un tajā pašā vietā. Par laimi, abas reizes finišu sasniedza, tātad mums tik ļoti nepieciešamā ieskaite ir gūta, turklāt abiem pilotiem."

"Nemme izskatījās savainojies, bet paši tikko tikai atbraucām no sacensībām, rīt no rīta skatīsimies, kas mums ir gatavi braukt nākamajās sacensībās," atzina Skrastiņš.

Svētdien šajā trasē tiks aizvadītas pēdējās sacensības bobslejā četriniekiem.

Eiropas kauss bobslejā ir otrā līmeņa sacensības aiz Pasaules kausa, bet skeletonā tās ir trešā ranga sacensības aiz Pasaules kausa un Starpkontinentālā kausa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi