Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Cipuļa divniekam Siguldā ceturtā vieta Pasaules kausa posma posmā; Kalenda devītais

Emīla Cipuļa pilotētais divnieks sestdien Siguldā Pasaules kausa bobslejā sezonas pirmspēdējā posmā ieņēma ceturto vietu, bet Jēkaba Kalendas pilotētā ekipāža ieņēma devītajā vietā, uzvaru svinot vācieša Johannesa Lohnera pilotētajai ekipāžai.

Cipulis ar stūmēju Matīsu Mikni pēc otra labākā rezultāta starta metros (4,86 sekundes), zaudējot vien vācieša Johannesa Lohnera divniekam, kas bija par divām sekundes simtdaļām ātrāks, jau trases augšdaļā līderiem zaudēja 0,2 sekundes, un pēc boba saslīdēšanas šķērsām trases lejasdaļā braucienā ieņēma piekto vietu 0,49 sekundes aiz līderiem.

Kalenda ar stūmēju Ivo Danu Kleinbergu braucienu veica ar vairākām kļūdām trases ievada daļā un sasniedza desmito labāko laiku 13 ekipāžu konkurencē. Viņi līderiem zaudēja 0,88 sekundes.

Lohners sasniedza labāko laiku 49,74 sekundes.

Viņš par 0,14 sekundēm apsteidza tautieša Frančesko Frīdriha pilotēto divnieku un par 0,41 sekundi - brita Breda Hola divnieku.

Otrajā braucienā Cipuli un Miknis ar labāko startu 4,92 sekundes finišā bija ceturtie, arī divu braucienu summā ieņemot ceturto vietu un uzvarētājam Lohneram zaudējot 0,77 sekundes.

Tā Cipulim ir līdz šim augstākā vieta Pasaules kausa posmos divnieku sacensībās.

Lohners otrajā braucienā bija otrais, bet divu braucienu summā viņš izcīnīja uzvaru ar laiku minūte un 40,37 sekundes.

No viņa 0,36 sekundes atpalika Frīdrihs, braucienā ieņemot trešo vietu, bet trešais summā bija labāko rezultātu braucienā uzrādījušais vācietis Maksimiliāns Ilmanis, divu braucienu summā no Lohnera atpaliekot par 0,38 sekundēm.

Piektais braucienā un summā finišēja Hols, Lohneram zaudējot 0,85 sekundes, bet sestais bija šveicietis Mihaels Fogts, uzvarētājiem zaudējot tieši sekundi.

Par vietu augstāk otrajā braucienā pakāpās arī Kalenda ar Kleinbergu, gan braucienā, gan summā ieņemot devīto vietu 1,52 sekundes aiz uzvarētājiem.

Kritienu otrajā braucienā piedzīvoja austrieša Markusa Treihla vadītais divnieks, kurš pēc pirmā brauciena bija devītais. Tomēr finišs tika sasniegts, gan paliekot pēdējā vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 1517 punktiem ir Vācijas pilots Johanness Lohners, kurš uzvarējis piecās divnieku sacensībās pēc kārtas. Ar 1446 punktiem seko viņa titulētais tautietis Frančesko Frīdrihs, bet trešais ar 1390 punktiem ir brits Breds Hols.

Cipulis ar 704 punktiem ir astotais, bet Kalenda ar 360 punktiem ierindojas 16.pozīcijā.

Pirms sacensībām Cipulim un viņa četrinieka stūmējiem Matīsam Miknim, Dāvim Spriņģim un Edgaram Nemmem tika pasniegtas pasaules čempionātā izcīnītās sudraba godalgas, kuras latvieši nevarēja saņemt, jo dalīja otro vietu ar Lielbritānijas ekipāžu.

Sezona noslēgsies svētdien ar Pasaules kausa astotajām divnieku sacensībām.

Pirmos trīs Pasaules kausa posmus Ziemeļamerikā latvieši izlaida. Pēc tam Cipulis Vinterbergā bija septītais, bet Altenbergā - sestais un septītais. Debitants Kalenda sezonas pirmajās Pasaules kausa sacensībās ierindojās 14.vietā, otrajās piedzīvoja kritienu, bet trešajās ieņēma 16.vietu.

Cipulis Pasaules kausā Siguldas trasē iepriekš izcīnījis 11. un 12.vietu, bet Eiropas kausā viņš mājās startējis sešas reizes, pēdējās divās izcīnot otrās vietas. Kalenda Siguldā Pasaules kausā startē pirmo reizi, bet Eiropas kausā viņš šeit divreiz bijis otrajā desmitā. 

Latvijas pēdējo gadu labākais bobsleja pilots Oskars Ķibermanis, ārstējot ceļa savainojumu, šosezon nestartē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi