Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Daiļslidotājai Lācei 33.vieta pasaules čempionāta debijā

Latvijas daiļslidotāja Anete Lāce trešdien Monpeljē ieņēma 33.vietu pasaules čempionāta sacensību īsajā programmā, savās debijas meistarsacīkstēs nekvalificējoties izvēles programmai.

Lāce pieļāva kļūdas pirmajos divos lēcienos un tiesneši viņas priekšnesumu novērtēja ar 44,60 punktiem, 21,29 punkti bija par tehniskajiem elementiem un 24,31 punkts par programmas komponentēm. Šāds rezultāts deva pēdējo vietu 33 dalībnieču konkurencē.

Izvēles programmai kvalificējās 24 labākās sportistes un, lai turpinātu sacensības piektdien, latvietei vajadzēja labot personīgo rekordu.

Īsajā programmā labāko rezultātu uzrādīja japāniete Kaori Sakamoto, kuras priekšnesums tika novērtēts ar 80,32 punktiem. Otro vietu ar 75,00 punktiem ieņem beļģiete Loena Hendriksa, bet trešajā pozīcijā ar 72,55 punktiem ir amerikāniete Marija Bella.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā sacensībās nevar piedalīties Krievijas un Baltkrievijas daiļslidotāji.

18 gadus vecā Lāce ir pasaules čempionātu debitante. Janvārī viņa pirmo reizi piedalījās Eiropas meistarsacīkstēs, kur pēc īsās programmas bija 25.vietā un izvēles programmai nekvalificējās.

Septembrī latviete bija augstajā astotajā vietā pēc 2022.gada ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensību īsās programmas un pretendēja iegūt ceļazīmi uz Pekinu, tomēr noslēgumā jaunā daiļslidotāja ierindojās 17.vietā. Oberstdorfā notikušajās sacensībās viņa laboja personīgos rekordus abās programmās un summā, kas tagad ir 145,17 punkti (54,96 + 90,21).

Monpeljē notiekošajās meistarsacīkstēs Latviju pārstāvēs arī šī gada Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks un Pekinas olimpisko spēļu dalībnieks Deniss Vasiļjevs, savukārt Aurēlija Ipolito ar Lūku Raselu piedalīsies dejās uz ledus.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi