Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Dainis Dukurs atstās Siguldas ledus trases direktora amatu

Siguldas Bobsleja un kamaniņu trases direktors Dainis Dukurs pametīs trases direktora amatu pēc Pasaules kausa posma bobslejā un skeletonā, Dukurs piektdien paziņoja LTV1 televīzijas kanālā.

Ar sieviešu sacensībām Siguldā piektdien sākās Pasaules kausa sezonas pirmais posms skeletonā un bobslejā. Pirms sacensībām Dukurs izteica bažas par ledus sagatavošanu, taču Austrijas sportistes Janīnas Flokas sasniegtais trases rekords apliecina, ka Siguldas trases meistari ar savu uzdevumu ir tikuši galā teicami.

Šis Pasaules kausa sabraukums viņam būs pēdējās sacensības trases direktora amatā, LTV1 kanāla raidījumā Rīta panorāma paziņoja Dukurs, piebilstot, ka ledus meistari Siguldā ir vieni no labākajiem pasaulē, un tas nav tik svarīgi, kas vadīs sporta bāzi. Svarīgi ir Siguldas trasei saglabāt pasaules mēroga sacensības, kā arī turpināt trases rekonstruēšanas projektu, lai Siguldā varētu braukt arī ar bobsleja četriniekiem. Tam, Dukuraprāt, vajadzētu pilnveidot iepriekš izstrādāto ieceri, "lai uzprojektētu pasaulē labāko trasi, kuri visi gribētu braukt arī ar bobsleja četriniekiem".

Aiziešanas iemesls no amata ir vēlme vairāk laika veltīt saviem dēliem skeletonistiem Martinam un Tomasam Dukuriem pirms 2022.gada olimpiskajām spēlēm Pekinā.

"Vienmēr ir pietrūcis laika, lai skeletonā līdz olimpiādei izdarītu visus darbus," lēmumu beigt trases direktora gaitas pamatoja Dukurs, kurš uzsvēra, ka amata pamešanu nav ietekmējušas kādas domstarpības - Covid-19 epidēmijas dēļ darbi ir iekavējušies, un daudzas iestrādes nav paveiktas līdz galam. Arī Pasaules kausa posmos Siguldā ir paredzēti eksperimenti.

Iepriekšējā reizē, kad Dukurs gribēja atstāt trases vadītāja amatu, viņu atrunāja darbinieki. Viņš sarunā ar LTV1 atzina, ka iepriekšējā reizē ļāvies pierunāties palikt amatā.

Otrs iemesls pamest amatu ir vēlme izveidot skeletona jaunatnes akadēmiju Siguldā, lai piesaistītu bērnus, kas vēlas nodarboties ar šo sporta veidu, saka Dukurs sarunā ar LTV1. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi