Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dārzniekam un Botam/Plūmem medaļas Nāciju kausā Altenbergā; pamatsacensībās startēs visi latvieši

Kamaniņu sporta divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme piektdien Vācijā Nāciju kausa sacensībās izcīnīja otro vietu, starp vīriem Artūrs Dārznieks jau otro reizi šajā sezonā ieguva bronzu, kamēr Pasaules kausa pamatsacensības sasniedza arī pārējie uz starta izgājušie latvieši.

Divnieku sacensībās, kas piektdien noritēja pēc vīru un dāmu braucieniem, uzvaru izcīnīja Austrijas divnieks Janiks Millers/Armīns Fraušers, kuriem Bots/Plūme zaudēja 0,073 sekundes. Trešo vietu ar 0,130 sekunžu deficītu izcīnīja Krievijas pārstāvji Jurijs Prohorovs/Vladislavs Južakovs.

No desmit ekipāžām finišu sasniedza deviņi divnieki.

iepriekšējās Nāciju kausa sacensībās Bots/Plūme izcīnīja trešo vietu, bet Pasaules kausā sasniedza labāko rezultātu starp Latvijas ekipāžām - astotā vieta.

Nāciju kausā vīriešu konkurencē uzvaru svinēja austrietis Volfgans Kindls, kurš par 0,073 sekundēm apsteidza savu tautieti Reinhardu Egeru. Dārznieks uzvarētājam zaudēja 0,120 sekundes un otrajās šīs sezonas Nāciju kausa sacensībās atkārtoti izcīnīja bronzu.

Ceturtajā vietā ar 0,261 sekunžu atpalicību bija vēl viens latvietis Gints Bērziņš, savukārt Riks Kristens Rozītis līderim zaudēja 0,417 sekundes, ieņemot dalītu piekto vietu.

Vīru konkurencē uz starta izgāja 21 sportists, 20 no viņiem sasniedza finišu, bet tikai 18 ātrākie sasniedza Pasaules kausa pamatsacensības.

Sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā Dārznieks bija 11.vietā, Rozītim 16.pozīcija, kamēr Bērziņš tajā nepiedalījās.

Dāmu konkurencē Latviju pārstāvēja vienīgi Sigita Bērziņa, arī viņai spējot sasniegt Pasaules kausa pamatsacensības.

Uzvaru izcīnīja mājiniece Nātālija Gaizenbergere, kura par 0,263 sekundēm apsteidza vēl vienu Vācijas pārstāvi Dajanu Eitbergeri. Trešo vietu izcīnīja Verēna Hofera no Itālijas, kura bija par 0,617 sekundēm lēnāka, kamēr Bērziņa līderei zaudēja 0,830 sekundes, dalot sesto pozīciju.

Arī starp dāmām no 21 sportistes finišu sasniedza 20, bet pamatsacensībās iekļuva 18 ātrākās braucējas.

Sezonas pirmajā posmā Bērziņa ierindojās 23.vietā.

Sestdien un svētdien Altenbergā gaidāms Pasaules kausa otrais etaps, kuram pārējie Latvijas sportisti kvalificējās automātiski.

Pasaules kausā piedalīsies sportisti gan no Austrālijas, Argentīnas un Dienvidkorejas, gan no Krievijas, kamēr ASV un Kanādas valstsvienības nepiedalīsies Pasaules kausa posmos līdz pat 2021.gada janvārim Covid-19 vīrusa pandēmijas dēļ.

2020.gadā paredzētajos posmos nepiedalīsies ASV un Kanādas kamaniņu braucēji.

Pandēmijas dēļ Pasaules kausa sezona noritēs Eiropā, taču pēdējās sacensības paredzētas Ķīnā.

Turpmākās sacensības notiks Vācijas pilsētās - Oberhofā un Vinterbergā. Arī 2021.gads sāksies Vācijā, kur notiks mači Kēnigszē trasē, bet pēc tam sportisti dosies uz Siguldu, kur cīnīsies par Eiropas čempionāta medaļām.

Turpinājumā janvārī paredzēti posmi arī Oberhofā un Insbrukā, bet sezonas noslēgums paredzēts februāra otrajā pusē trasē, taču norises vieta vēl nav zināma, jo Pekinas olimpiskajā trasē sacensības tika atceltas. Sezonas kalendārā gan var būt gaidāmas izmaiņas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi