Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dārznieks pēdējā treniņā olimpiskajā trasē piedzīvojis kritienu, Aparjods desmitniekā

Latvijas kamaniņu braucējs Artūrs Dārznieks piektdien Phjončhanā pēdējā treniņā pirms starta olimpiskajās spēlēs, piedzīvoja kritienu, kamēr no latviešiem pēdējos testos vislabāk veicās Kristeram Aparjodam.

Phjončhanas olimpiskās spēles tiks atklātas piektdien, bet kamaniņu braucēji sacensības sāks dienu vēlāk, vīriešiem sestdien aizvadot pirmos divus braucienus, bet svētdien noskaidrojot medaļniekus.

Vīrieši kopš trešdienas trasē aizvadīja sešus oficiālus treniņbraucienus, taču pirmajās divās dienās startēja divās grupās, savukārt noslēdzošos divus braucienus veica kopējā grupā.

Pēdējā braucienā neveiksme piemeklēja Dārznieku, kurš pēc kritiena netika līdz finišam. Pirms tam dienas pirmajā braucienā viņš uzrādīja 20.rezultātu 40 dalībnieku konkurencē.

Tikmēr Aparjods pēdējos divos treniņbraucienos bija attiecīgi sestais un astotais, kamēr Inārs Kivlenieks ieņēma attiecīgi 12. un 17.vietu.

Tikmēr pēdējos divos treniņu braucienos labāko laiku uzrādīja olimpiskais sportists no Krievijas Romans Repilovs.

Treniņu braucieni nevar kalpot par objektīvu atskaites punktu sacensībās, jo sportistiem nereti ir dažādi atšķirīgi uzdevumi.

Kamaniņu sportā Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēs arī Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Juris Šics, Andris Šics, Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trijās olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi