Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Distanču slēpotāji Eiduka un Bikše Igaunijas čempionātā sasniedz augstvērtīgus rezultātus

Talantīgā slēpotāja Patrīcija Eiduka sestdien Igaunijas čempionātā desmit kilometru brīvā stila distancē nopelnīja 71,53 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas punktus, sasniedzot otru visu laiku augstvērtīgāko rezultātu Latvijas sieviešu distanču slēpošanā.

Savukārt Indulis Bikše izcīnīja trešo vietu 15 kilometru brīvā stila distancē un tika pie 49,39 FIS punktiem, kas viņam karjerā ir otrs labākais rezultāts un viens no labākajiem rezultātiem starp Latvijas vīriem.

Augstākais sasniegums Latvijas sieviešu distanču slēpošanā ir Eidukas pirms mēneša iegūtie 65,53 FIS punkti Skandināvijas kausa sacensībās Somijā.

Hānjā notikušajā Igaunijas čempionātā Eiduka desmit kilometros brīvajā stilā izcīnīja ceturto vietu, distanci veicot 25 minūtēs un 24,7 sekundēs.

Viņa uzvarētājai Li Sjiņai no Ķīnas zaudēja 27,9 sekundes un tika pie 71,53 FIS punktiem. Otrā bija vēl viena ķīniete Či Čuņsjue, bet trešo vietu ieņēma krieviete Anastasija Kazakula.

Aiz latvietes palika trīs Igaunijas distanču slēpotājas, kamēr Anda Muižniece ieņēma 12.vietu un tika pie 136,96 FIS punktiem, bet Anna Konovalova bija pēdējā starp 14 slēpotājām un tika pie 309,05 FIS punktiem.

Eiduka, kura februārī svinēs savu pilngadību, bija jaunākā no šo sacensību dalībniecēm.

Līdz decembrim Latvijas rekordiste FIS punktos bija Anžela Brice, kura pirms 16 gadiem FIS sacensībās Somijā ar ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu ieguva 87 punktus piecu kilometru distancē. FIS punktus rēķina no uzvarētājam zaudētā laika, ņemot vērā arī labāko dalībnieku reitingu. Jo mazāk FIS punktu tiek nopelnīti, jo rezultāts ir augstvērtīgāks.

Tikmēr 15 kilometros brīvajā stilā kungiem Bikše izcīnīja trešo vietu, par 16,7 sekundēm atpaliekot no divkārtējā olimpiskā čempiona Andreasa Vērpalu, kamēr otrais bija vēl viens mājinieks Alvars Johannes Alevs, kurš bija 16,0 sekundes ātrāks.

Bikše tika pie 49,39 FIS punktiem, kas viņa karjerā ir otrs labākais rezultāts.

Savukārt priekšpēdējais 18 distanču slēpotāju konkurencē bija Ingmārs Briedis, kurš tika pie 150,02 FIS punktiem. Briedis piedalījās arī skiatlonā, kur bija pēdējais starp desmit dalībniekiem un tika pie 200,38 FIS punktiem.

Olimpiskā kvalifikācija distanču slēpošanā sākās jau 2016.gada vasarā un noslēgsies pēc nedēļas. Katrai valstij ir garantēta pa vienai vietai dāmu un vīru konkurencē, bet, lai tiktu pie otrās ceļazīmes uz Olimpiādi, kādam sportistam jātiek starp 300 labākajiem rangā. Eiduka pirms nedēļas tajā bija 237.pozīcijā, bet Bikše ieņēma 345.vietu.

Tikmēr Latvijas distanču slēpotājs Raimo Vīgants aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja desmito vietu FIS kategorijas sacensībās Čehijā.

Piektdien notikušajās 15 kilometru sacensībās brīvajā stilā Vīgants distanci veica 38 minūtēs un 41,9 sekundēs, izcīnot desmito vietu.

Sacensību uzvarētājam Adamam Fellneram no Čehijas viņš zaudēja divas minūtes un 3,7 sekundes, par savu sniegumu nopelnot 85,64 FIS kategorijas punktus, kas viņam ir otrs labākais rezultāts karjerā.

Tikmēr Ronalds Krams distanci veica piecās minūtēs un 2,2 sekundēs, kas viņam deva 31.vietu. Latvietis nopelnīja 160,60 FIS kategorijas punktus, kas ir viņa karjeras rekords.

Savukārt vienu kilometru sprintā kvalifikācijā Vīgants sestdien bija otrais, pirmās vietas ieguvējam Kamilam Burijam no Polijas zaudējot 2,4 sekundes un tiekot pie 105,14 FIS punktiem. Svētdien sacensībās Vīgants izcīnīja 13.vietu.

Krams sprinta kvalifikācijā bija priekšpēdējais starp 39 sportistiem un tika pie 362,57 FIS punktiem, finālsacensībās neiekļūstot.

Dāmām kvalifikācijā Inga Paškovska bija astotā un tika pie 185,32 FIS punktiem, bet sacensībās viņa ieņēma 13.vietu.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi