Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Divas no četrām kamaniņu divnieku ekipāžām izlēmušas olimpiskajā sezonā nestartēt

Latvijas kamaniņu sporta izlasē gaidāmajai sezonai gatavojas vien divas divnieku ekipāžas, nevis četras, kā tas bija pērn, sarunā ar Latvijas Radio atklāja treneris Kristaps Mauriņš.

Novembrī sāksies jaunā Pasaules kausa sezona, kur Latvijas sportisti cīnīsies par ceļazīmēm uz Pekinas olimpiskajām spēlēm. Lielāka iekšējā konkurence gaidāma vīriešiem un sievietēm, bet divnieku ekipāžu skaits starpsezonā sarucis uz pusi.

Ne pārāk veiksmīga aizvadītā sezona bija divniekiem Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, kuri šī iemesla dēļ pirms jaunās sezonas bija spiesti rēķināties ar mazāku atbalstu no Latvijas Olimpiskās vienības (LOV). Ģimenes un citu apsvērumu dēļ abas ekipāžas nolēmušas šosezon nestartēt.

Mauriņš sarunā ar Latvijas Radio atklāj, ka konkurenci brāļiem Jurim un Andrim Šiciem, kā arī Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem sastādīs juniori Eduards Ševics-Mikļeševics/Lūkass Krasts. Viņi kādā brīdī varētu arī piedalīties pieaugušo sacensībās.

Dāmu konkurencē jaunajai sezonai gatavojas visas vadošās sportistes - Ulla Zirne, Elīza Tīruma, Kendija Aparjode, Elīna Vītola un Sigita Bērziņa. 

Vītola plecu traumas dēļ sezonai gatavojas pēc individuāla plāna un pagaidām treniņos uzrādījusi cerīgus rezultātus. 

Sīva konkurence būs arī starp vīriem, kur jaunajai sezonai gatavojas pagājušajā gadā potītes traumu guvušais Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, kā arī Riks Kristens Rozītis un talantīgais Gints Bērziņš.

Par vasarā paveiktā darba kvalitāti Latvijas izlases sportisti jau pārliecinājās pirmajos ledus treniņos. Ledus Siguldas trasē varētu būt uzliets 4.oktobrī. 

Pasaules kausa 2021./22.gada sezonas pirmais posms 19.novembrī gaidāms Pekinas olimpisko spēļu trasē Jaņcinā. Pekinas olimpiskās spēles gaidāmas februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi