Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Domās Phjončhana, prātā arī Pekina

Astoņpadsmito dzimšanas dienu augustā nosvinējušais Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs pagājušās nedēļas nogalē aizvadīja savas pirmās sacensības jaunajā sezonā. Lombardia Trophy sacensībās Bergamo daugavpilietis pirmoreiz plašākai publikai atrādīja savas jaunās programmas un izcīnīja ceturto vietu.

Punktu izteiksmē viņa rezultāts atpalika par desmit punktiem no personiskā rekorda, taču tas ir ierasti, ka sezonas sākumā daiļslidotāji saņem pieticīgākus vērtējumus no tiesnešiem nekā gada nozīmīgākajās sacensībās. Gadu no gada mērķtiecīgais un pat fanātiskais Deniss turpina progresu, uzrādot labākus rezultātus un iekarojot aizvien vairāk fanu visā pasaulē, un pagaidām viss liecina, ka uzņemtais kurss tiks turpināts arī šogad.

Labākā pirmssezona karjerā

Vasiļjevs jau otro sezonu trenējas pie pazīstamā šveicieša Stefana Lambjēla, un tieši Alpu zemē Deniss atradās arī laikā, kad sazinājāmies. Šosezon komunikācija ar daugavpilieti notiek jau caur viņa menedžeri, kurš, kā noprotams, palīdz Vasiļjevam progresēt arī ārpus ledus. Iepriekš Deniss mēdza "izspļaut" ārā visu, kas uz mēles, bet tagad rūpīgāk apsver katru vārdu.

"Uzskatu, ka nule aizvadītā pirmssezona aizritēja ļoti labi: intensīvi trenējos uz un ārpus ledus, aizvadīju vairākas svarīgas treniņnometnes. Kopumā esmu ļoti labi sagatavojies, tāpēc šo sezonu iesāku daudz labākā formā nekā pirms gada, kad vēl nebiju paguvis pilnībā atgūties no traumas un jau sākās svarīgas sacensības. Esmu lieliskā fiziskā kondīcijā un labā emocionālā stāvoklī. Jā, pilnībai nav robežu, vienmēr var vēlēties vēl kaut ko labāku, bet tiktāl šī ir mana vislabākā starpsezona," saka Vasiļjevs.

Pirms pagājušās sezonas Deniss iedzīvojās daiļslidotājiem visai ierastā cirkšņa savainojumā, un atgriešanās uz ledus notika diezgan steidzīgā režīmā, kas ietekmēja sniegumu sacensībās rudenī. Ar līdzīgu traumu savulaik mocījies arī Lambjēls, un viņš vislabākos padomdevējus šai sakarā atrada Kanādā, kur otro gadu paviesojās arī Vasiļjevs. "Galvenais iemesls vizītei Kanādā bija pārliecināties, ka ar cirksni, potītēm man viss ir kārtībā, pārbaudīt visu ķermeni kopumā. Sevišķi uzmanību Kanādā pievērsu treniņiem ārpus ledus. Tāpat paslidoju Toronto arī pie olimpisko un pasaules čempionu treneriem, mēģināju uzsūkt pēc iespējas vairāk zināšanu un iepazīties ar dažādiem viedokļiem. Nekur citur es nebūtu varējis iegūt tik daudz, tāpēc brauciens uz Kanādu man bija ļoti noderīgs." Ar veselību viņam viss jau esot kārtībā, tikai jāturpina potenciāli vārīgo ķermeņa daļu nostiprināšana. Kanādā speciālisti viņam ieteikuši vingrinājumus, ko izmantot ārpus ledus nodarbībās gaidāmajā sezonā.

Visu rakstu lasiet trešdienas laikrakstā Diena!


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Fans
F
Manuprāt, Deniss ir gudrs un atklāts cilvēks. lasot viņa intervijas es vienmēr mācos no viņa un atklāju kaut ko jaunu. Fani gaida Denisa intervijas un lasa ar aizrautību. Viņš ir daudz gudrāks par saviem gadiem. Viņam ir sava filisofija, savs individuālais uzskats par visu, viņš daudz lasa un interesējas par dažādām lietām pasaulē. Nekad nebiju pamanījusi, ка Deniss "spļautos" ar vārdiem. Ja tikai gudras domas dažreiz mēģina apsteigt vārdus ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi