Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Dreiškens pēc iekļūšanas LOV A sastāvā nav mainījis domas par bobslejista karjeras beigām

Lai arī pieredzējušais un titulētais bobsleja stūmējs Daumants Dreiškens iekļauts nākamās sezonas Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) A sastāvā, kas paredz gana solīdu finansējumu, viņš domas par karjeras beigām nav mainījis, aģentūrai LETA sacīja sportists.

Pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, kur 34 gadus vecais Dreiškens startēja tikai četrinieku sacensībās, stūmējs atklāja, ka par 99% savu pēdējo braucienu jau ir aizvadījis. Tiesa, viņš nupat iekļauts nākamās sezonas LOV A sastāvā, kur sportistam finansējuma apjoms treniņu darbam un sacensībām ir līdz 15 950 eiro.

"Salīdzinot ar Phjončhanu, mainījies ir tikai tas, ka esmu par 99,99% pārliecināts, ka vairs nestartēšu," izteicās Dreiškens. "Zinu, ka esmu iekļauts LOV A sastāvā. Man vēl ir priekšā tikšanās ar Latvijas Bobsleja un skeletona federāciju (LBSF). Viņi mani vēl vēlas redzēt kā sportistu, bet es gan vairs nē."

Dreiškens gan vēl nezina, ko pārrunās ar federāciju, tomēr viņš labprāt turpmāk iesaistītos federācijas darbā vai kļūtu par vienu no treneriem.

"Kas attiecas uz LOV sastāvu, tad, ja būs vajadzība, kārtosim visus dokumentus, lai no tā izstātos," sacīja Dreiškens.

Tikmēr LBSF ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis aģentūrai LETA uzsvēra, ka labprāt Dreiškenu vēl redzētu kā sportistu, bet tikšanās ar viņu pašu vēl tikai priekšā.

"Daumants nākamajā sezonā nenoliedzami būtu noderīgs sportists. Vai mēs šajā jautājumā varam domāt par olimpisko ciklu, tas jau ir cits jautājums. Es pats viņu labprāt redzētu startējam vēl," teica Ekmanis, kurš piebilda, ka Dreiškens varētu būt arī lielisks mentors jaunajiem bobslejistiem, turklāt šādas funkcijas viņš esot pildījis jau iepriekš.

Šī gada olimpisko spēļu laikā Dreiškens pāris dienas pirms starta pilota Oskara Melbārža divnieku ekipāžā tika nomainīts ar Jāni Strengu, abiem izcīnot bronzas godalgas.

Dreiškens 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs ieņēma sesto vietu divniekos un desmito četriniekos Jāņa Miņina pilotētajās ekipāžās, bet 2010.gadā Vankūverā bija astotais divnieku sacensībās ar pilotu Edgaru Maskalānu.

Dreiškens ir 2016.gada pasaules čempions četrinieku sacensībās, kā arī planētas meistarsacīkstēs ir ticis pie viena sudraba un divām bronzas medaļām, kamēr Eiropas čempionātos viņam ir piecas medaļas, tostarp divas zelta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi