Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eiduka Tour de ski 4.posmā sasniedz sezonas labāko rezultātu klasikā

Sestdien distanču slēpošanas seriālu Tour de ski ļoti labi turpinājusi Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka no Aizkraukles novada, jo Obertsdorfā (Vācija) notikušajā klasiskā stila sprinta kvalifikācijā 63 dalībnieču vidū uzrādīja 38.rezultātu (+13,36 sekundes), finišējot tieši priekšā olimpiskajai un pasaules čempionei Šarlotei Kallai no Zviedrijas un šī gada pasaules U23 čempionei klasiskā stila sprintā Līzai Lomanei no Vācijas, informē slēpotājas pārstāvis Ivars Bācis.

Eiduka pirmo reizi šajā sezonā klasikā iekļuva labāko četrdesmitniekā.

Jaungada pirmajā dienā “Tour de ski” turpinājās ar ceturto posmu, slēpotājām sacenšoties sprintā klasiskajā stilā. Tas bija šīs tūres otrais sprints. Pirmajā, kas bija 28.decembrī, Patrīcija Eiduka nostartēja lieliski, izcīnot 19.vietu un otro reizi karjerā šajā disciplīnā tiekot divdesmitniekā. Taču tas bija viņas iecienītajā brīvajā stilā. Šajā sezonā Latvijai papildu trīs kvotas Olimpiskajās spēlēs sarūpējusī Eiduka piedalījās PK notikušajā vienīgajā sprintā klasikā, kas tika aizvadīts novembra beigās Rukā, ieņemot 50.vietu. Pagājušā gadā “Tour de ski” vienīgajā sprintā klasikā slēpotāja no Vecbebriem izcīnīja 29.vietu.

Šodien Patrīcija turpināja rādīt labu sniegumu. Viņa startēja ar 36.numuru un tobrīd finišā uzrādīja 20.rezultātu, taču ar tālākiem numuriem startēja vairākas spēcīgas sprinteres, tāpēc bija jāgaida līdz pašām beigām. Turpinājumā 18 konkurentes uzrādīja ātrākus laikus par latvieti, nobīdot Patrīciju uz 38.vietu. No trīsdesmitnieka Latvijas vadošo slēpotāju šķīra trīs sekundes. Līdz ar to Eidukai izdevās sasniegt šīs sezonas labāko rezultātu klasikā, pirmo reizi šosezon tiekot šajā slēpošanas stilā labāko četrdesmitniekā. Un atkal aiz mūsu slēpotājas sprintā palika panākumus guvusī juniore Marija Helēna Fossesholma.

Ātrāko laiku kvalifikācijā uzrādīja Somijas klasiskā stila meistare Johanna Matintalo, kas par pussekundi apsteidza zviedru sprinteri Johannu Hagstrēmu, bet trešā ātrākā bija slovēniete Anamarija Lampiča.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi