Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Eiduka Pasaules kausa sacensībās sprintā izcīna 12.vietu

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka svētdien Somijā Pasaules kausa distanču slēpošanā 12.posmā izcīnīja 12.vietu sprinta sacensībās brīvajā stilā.

Pusfinālā Eiduka finišēja sestā, atpaliekot Zviedrijas sportistes Majas Dālkvistas 0,6 sekundes, un neiekļuva finālā, kuru sasniedza abu pusfinālu divas ātrākās slēpotājas un vēl divas labāko rezultātu īpašnieces. Eiduka sacensības noslēdza 12.pozīcijā.

Finālā uzvaru svinēja norvēģiete Kristīna Stavosa Skistada, kura par 0,76 sekundēm apsteidza vācieti Koletu Ridzeku, bet Dālkvista zaudēja uzvarētājai 0,80 sekundes un bija trešā.

Pirms tam ceturtdaļfinālā latviete piekāpās tikai zviedrietei Juhannai Hegstrēmai, kura Eiduku pārspēja par divām sekundes desmitdaļām. Ciešāku cīņu finišā liedza kvalifikācijā sesto rezultātu sasniegušās somietes Hillas Niemelas kritiens.

Kvalifikācijā Eiduka sasniedza 15. ātrāko laiku, trasi veicot trīs minūtēs un 4,94 sekundēs. Viņa zaudēja labākā rezultāta īpašniecei zviedrietei Jonnai Sundlingai 8,10 sekundes.

Vēl no Latvijas slēpotājām Kitija Auziņa, atpaliekot no līderes 23,41 sekundi, finišēja 59.vietā, bet Samanta Krampe piekāpās 26,97 sekundes un ierindojās 61.pozīcijā.

Izslēgšanas cīņās iekļuva 30 ātrākās slēpotājas 63 sportistu konkurencē.

Vīriešiem kvalifikācijā Lauris Kaparkalējs finišēja divās minūtēs un 46,01 sekundē, tikai par 1,2 sekundēm atpaliekot no kvalifikācijas barjeras pārvarēšanas. Atlases kārtā sasniegtie 75,28 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) raudzes punkti Kaparkalējam ir viens no augstvērtīgākajiem rezultātiem karjerā.

Kvalifikācijā ātrākais bija norvēģis Juhanness Klēbo, kurš bija 9,8 sekundes žiglāks par Kaparkalēju. Raimo Vīgants kvalifikācijā Klēbo zaudēja tieši 15 sekundes, kas deva 69.vietu 81 sportista konkurencē.

Finālā uzvaru izcīnīja Klēbo, kurš par 0,31 sekundi apsteidza Francijas sportistu Liku Šanavā, kamēr šveicietis Valerio Gronds piekāpās 0,96 sekundes un ierindojās trešajā pozīcijā.

Gada sākumā Eiduka Itālijā "Tour de Ski" seriāla pēdējā posmā izcīnīja piekto vietu, atkārtojot augstvērtīgāko rezultātu Latvijas slēpošanas vēsturē, bet kopvērtējumā latviete bija astotā, sasniedzot jaunu rekordu.

Martā tiks aizvadīti posmi arī Oslo un Drammenē (Norvēģija), kā arī Fālunā (Zviedrija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi