Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Eiduka pašreizējā statusā nevar aizvadīt slēpošanas treniņus

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka pašreizējā statusā nevar aizvadīt slēpošanas treniņus, sarunā ar aģentūru LETA atklāja sportistes treneris un brālis Valts Eiduks.

Jau ziņots, ka Eiduka šaubīgu Covid-19 testu rezultātu dēļ sestdien nestartēja skiatlona distancē. Eidukas nodotajiem Covid-19 testiem ir konstatētas robežvērtības starp kontaktpersonas un Covid-19 pozitīvas personas statusu, kas šodien sportistei liedz doties uz startu, taču saglabā cerības dalībai nākošajos. Pagaidām sportiste nav pārvietota uz atsevišķu viesnīcu un gaida iespēju, kad statuss ļaus atgriezties sniega treniņos un piedalīties sacensībās.

"Esam saņēmuši vakardienas negatīvos rezultātus un gaidām kāds būs turpmākais statuss. Esam olimpiskajā ciematā, kur viņa dzīvo atsevišķā istabā karantīnas zonā. Katru dienu nododam testus un ceram, ka Patrīcijai būs statuss, kas ļaus realizēt treniņu plānu un gatavoties sacensībām. Treniņus varam aizvadīt tikai karantīnas zonā, kur ir velotrenažieris un pāri specrīki, ar kuriem varam darboties. Esošajā statusā pagaidām nekas vairāk nav iespējams," stāstīja Eiduks.

Pirms olimpiskajām spēlēm kontaktpersonas statusā bija Latvijas labākais distanču slēpotājas vīriešu konkurencē Raimo Vīgants, kurš varēja aizvadīt sniega treniņus.

"Ja būtu kontaktpersona, tad nebūtu problēma - mēs varētu doties slēpot trasē. Pēdējā mēneša laikā nav veicies, taču esam pietiekoši stipri un centīsimies saglabāt labu noskaņojumu," uzsvēra Eiduks.

Eidukai, dodoties uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, veiktie covid-19 testu rezultāti bija negatīvi, tomēr vairāki šeit nodotie Covid-19 testi uzrāda dažādus rezultātus.

"Meklējam iespējas treniņiem, jo nosēdēt vairākas dienas bez tiem dzen bezizejā. Ir jābūt kustībā, taču nevar veikt ne ātruma, ne spēka treniņus," atzina Eiduks.

Neziņa par Eidukas turpmāko statusu arī rada bažas, vai Latvija 12.februārī varēs startēt 4x5 kilometru stafetē, kas norisinās dienā pēc 7,5 kilometru sprinta un dienu pirms desmit kilometru iedzīšanas biatlonā. Piektā kvota Latvijai distanču slēpošanā piešķirta biatlonistei Baibai Bendikai, kurai paredzēts piedalīties tikai 30 kilometru distancē ar kopēju startu.

Latvijas komanda tomēr nav zaudējusi cerību, ka Eiduka varēs atgriezties un piedalīties otrdien gaidāmajā sprintā brīvajā stilā un ceturtdien paredzētajā desmit kilometru distancē klasikā.

Pati sportiste sestdienas vakarā sociālajā vietnē "Instagram" paziņoja, ka līdz pašam pēdējam brīdim bijusi cerība, ka varēs piedalīties šodienas sacensībās. Sportiste ar komandu cenšas izdarīt visu, kas iespējams, lai pienācīgi varētu sagatavoties nākamajiem startiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi