Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Eiduka septītajā desmitā Tour de ski otrajā posmā; Vīgantam 82.vieta

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka trešdien Šveicē ieņēma 63.vietu Tour de Ski otrajā posmā, kurā sportistes sacentās desmit kilometros klasiskajā stilā ar intervāla startu, bet Raivo Vīgants ierindojās 82.vietā 15 kilometros klasiskajā stilā.

Eiduka startēja ar otro numuru, sniegainos laika apstākļos finišēdama 29 minūtēs un 48,3 sekundēs.

Uzvaru svinēja somiete Kertu Niskanena, kura distanci veica 27 minūtēs un 4,0 sekundēs jeb divas minūtes un 44,3 sekundes ātrāk par Eiduku. Otro vietu ieņēma zviedriete Eba Andešsone, kura uzvarētājai zaudēja 18,2 sekundes, bet 30,5 sekundes atpalika krieviete Natālija Ņeprjajeva.

Finišu sasniedza 81 slēpotāja. Eiduka par savu sniegumu nopelnīja 80,94 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktus.

63.vietu veicināja slikti iesmērētās un vāji slīdošās slēpes, informē slēpotājas preses pārstāvis Ivars Bācis. Viņš ziņo, ka jau no pirmajām laika kontrolatzīmēm bija redzams, ka slēpes šoreiz neslīd, jo Eiduka, kura parasti ātri sāk un ir netālu no līderēm, šoreiz ne pašām spēcīgākajām slēpotājām distances pirmajā pusē zaudēja diezgan daudz. Beigās uzvarētājai sanāca zaudēt vairāk nekā divas ar pusi minūtes, kas ir par 25 sekundēm vairāk nekā novembra beigās sacensībās Somijas pilsētā Rukā, kad sportiste vēl nebija tik labā formā kā tagad un ieņēma 45.vietu divas minūtes un 19 sekundes aiz uzvarētājas.

Bācis informē, ka Eidukai ir sarūgtinājums par šādu iznākumu. Viņa neslēpj, ka slēpes nav slīdējušas, un pat nobraucienos vajadzējis stumties. Viņas ierastie igauņi smērētāji šoreiz nav bijuši klāt, jo Covid-19 strikto noteikumu dēļ viņiem bija jāpaliek mājās. Nācās izlīdzēties ar poļu smērētājiem, kuri latvietes labajos rezultātos nav ieinteresēti.

Otrdien Eiduka sprintā kvalificējās izslēgšanas cīņām, kurās apstājās ceturtdaļfinālā un izcīnīja 19.vietu. Tiesa, sportiste pirms tūres bija nedaudz apaukstējusies.

Kopvērtējumā par līderi kļuvusi Niskanena, kura par 29 sekundēm apsteidz sprintā uzvarējušo amerikānieti Džesiju Diginsu, bet 35 sekundes atpaliek Ņeprjajeva. Eiduka ar trīs minūšu un trīs sekunžu deficītu ir 60.pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 464 punktiem ir zviedriete Maja Dālkvista, viņai ar 437 punktiem seko tautiete Frīda Kārlsone, bet trešā ar 394 punktiem ir Diginsa. Eidukai 26 punkti dod 59.vietu, bet U-23 ieskaitē latviete ir septītā.

Pēcpusdienā 15 kilometru distancē vīriem devās Raimo Vīgants.

Madonietis startēja ar 75.numuru un uzvarētājam somam Īvo Niskanenam zaudēja četras minūtes un 23,2 sekundes.

Otrais finišēja krievs Aleksandrs Boļšunovs, kurš Nīskanenam zaudēja 19,3 sekundes, bet trešais - norvēģis Pols Golbergs, kurš somam piekāpās 25,2 sekundes.

Startēja 104 sportisti.

Plānots, ka Eiduka startēs pirmajos četros posmos, bet Vīgants tūri pēc šodienas sacensībām neturpinās.

Šajā sezonā tūrē paredzēti seši posmi. Gadumijā Oberstdorfā būs sacensības brīvajā stilā ar kopēju startu un sprints klasiskajā stilā, bet 3. un 4.janvārī Fjemmes ielejā notiks noslēdzošie divi posmi. Vispirms būs sacensības klasiskajā stilā ar kopēju startu, bet noslēgumā sportisti veiks desmit kilometrus brīvajā stilā, daļu no distances veicot pret kalnu.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavības pārbaude uz Šveices fona

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, Latvijas izlase piektdien un sestdien izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi