Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Eiduka tomēr pieturas pie sākotnējā plāna un neturpinās Tour de ski

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka saskaņā ar sākotnēju plānu ir nolēmusi neturpināt šī gada Tour de ski, lai varētu labāk sagatavoties olimpiskajām spēlēm Pekinā, informē slēpotājas preses pārstāvis Ivars Bācis.

Pēc aizvadītajiem četriem posmiem svētdien “Tour de ski” bija otrā brīvdiena. Pirmdien prestižais slēpošanas seriāls turpināsies ar priekšpēdējo piekto posmu, bet tajā mēs vairs neredzēsim Latvijas vadošo slēpotāju, kura pagājušajā reizē pēdējā posmā pret kalnu spēja sasniegt vienreizēju rezultātu un izcīnīt 10.vietu. Pēc otrā posma saskaņā ar sākotnējiem plāniem tūri pabeidza madonietis Raimo Vīgants, bet tagad arī Patrīcija. Šogad viņai nebūs iespējas parādīt vēlreiz savas spējas pēdējā posmā, bet tas ir pragmatiska lēmuma dēļ.

Kā jau iepriekš tika ziņots, tad Patrīcijas Eidukas plāni šogad bija piedalīties četros posmos un nebraukt līdz galam. Lai arī pērn mūsu slēpošanas cerība startēja teicami un paveica Latvijas slēpošanas vēsturē ko nebijušu, visos astoņos posmos tiekot trīsdesmitniekā, bet šogad no līdzšinējiem četriem posmiem trīsdesmitniekā bija tikai vienreiz, tomēr arī šī gada veikumu tūrē nenoliedzami var vērtēt kā ļoti labu. Šogad kuplā skaitā ar desmit pārstāvēm startē pērn tūri izlaidusī Norvēģija, pastiprinot konkurenci salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Turklāt pēdējos divos posmos Patrīcija iekļuva četrdesmitniekā, 10km brīvajā stila ar masu startu tikai četrām sekundēm pietrūkstot līdz trīsdesmitniekam.

Arī pati Eiduka atzīst, ka nebija viegli atvadīties no tūres, ņemot vērā pagājušā reizē sasniegto un labo veikumu pēdējos divos startos šogad, kā arī to, ka šogad tūre ir īsāka un paliek tikai divi posmi. “Sajūtas ir divējādas. It kā jau gribējās turpināt, jo pēdējos startos jutos labāk,” iesāk Patrīcija un turpina: “Taču, no otras puses, īsti žēl nav, ka neturpināšu, jo šobrīd ir svarīgi sekot savam plānam, kas jau no sākuma paredzēja nostartēt pirmajos četros posmos un līdz galam nebraukt.”

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi