Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Par izskatīgāko sportisti Phjončhanā atzīst amerikānieti Vonu

Ziemas olimpiskās spēles tuvojas noslēgumam, un daudzas medaļas jau sadalītas. Taču interesanti ir palūkoties ne tikai uz sportiskajiem sasniegumiem, bet pašiem sportistiem un to, cik olimpisko spēļu dalībnieki ir dažādi. OlyBet eksperti noskaidrojuši, kuru valsti pārstāv vecākais sportists, kuru – vieglākais, un kuri ir atzīti par Pjončhanas olimpisko spēļu pievilcīgākajiem dalībniekiem.

Sporta notikums, kurā pulcējas tik daudz dažādu valstu pārstāvji atklāj mums arī to, cik dažādi ir paši sportisti – arī mūsējie. Piemēram, Latvijas Olimpiskās vienības jaunākā pārstāve ir 17 gadus vecā daiļslidotāja Diāna Ņikitina, savukārt vecākais sportists Latvijas izlases pārstāvis ir skeletonists Tomass Dukurs, kuram ir 36 gadi. Latvijas izlases smagākais pārstāvis ir bobsleja stūmējs Daumants Dreiškens, bet smalkākā komandas dāma – biatloniste Baiba Bendika.

Kopumā šī gada Ziemas olimpiskajās spēlēs pati vecākā sportiste ir 51 gadu vecā amerikāņu kērlingiste Šerila Bernarda. Jaunākā sportiste ir tikai 15 gadu vecumu sasniegusī frīstaila slēpotāja no Ķīnas – Vu Menga. Vēsturē gan šie gadu skaita  rekordi nav augstākie – 1924. gadā Olimpiskajās spēlēs piedalījās 58 gadus vecs kērlingists no Zviedrijas, savukārt jaunākā dalībniece bijusi Lielbritāniju pārstāvošā daiļslidotāja, kura Ziemas olimpiskajās spēlēs 1932. gadā bija vien 11 gadus veca. Interesanti, ka ziemas olimpisko spēļu medaļu ieguvušo sportistu vidējais vecums ir 34 gadi.

Šajās olimpiskajās spēlēs piedalās arī vairākas smalkas miesasbūves dalībnieces, taču pati trauslākā ir japāņu 21 gadus vecā tramplīnlēcēja Sara Takanaši, kuras svars ir vien 45 kilogrami, un augums – 1,52 metri. Nelielais augums gan jaunajai dāmai nav liedzis gūt lieliskus panākumus karjerā, un šogad sportiste ieguvusi bronzas medaļu Olimpiskajās spēlēs. Latvieši var lepoties ar vienu no raženākajiem sportistiem šajā olimpiādē – 108 kg sver mūsu bobslejists Daumants Dreiškens, taču pats raženākais ir vācu bobslejists Kevins Kuske, kurš sver 117 kilogramus.

Olimpiādes laikā bieži pieminēts arī fakts, ka sportisti ir ne tikai ātri, spēcīgi un talantīgi, bet arī izskatīgi. Apkopojot informāciju, OlyBet eksperti secinājuši, ka par izskatīgāko sportisti šogad atzīta amerikāņu kalnu slēpotāja Lindsija Vona, otro vietu šajā topā sieviešu konkurencē ieņem Austrijas delegācijas snovbordiste Julijai Dujmovitsai, kurai seko norvēģu snovbordiste Silje Norendala.

Kā visglītākais sportists šī gada olimpiādē tiek minēts Kanādas sloupstaila sportists Marks Makmoriss. Nākamo vietu glītāko olimpiešu topā ieņem amerikāņu daiļslidotājs Natans Čens, trešajā vietā atstājot Lielbritānijas bobslejistu Džoelu Fīronu.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi