Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

FOTO: Slēpotāju krosā uzvar talantīgā juniore Šuminska

Svētdien, 15. oktobrī, Slēpošanas un biatlona bāzē Jankas Pļaviņu novadā notikušajā ikgadējā Slēpotāju krosā ātrāko laiku 3km distancē sieviešu konkurencē otro gadu pēc kārtas uzrādīja šovasar pasaules junioru čempionātā un arī Pasaules kausa posmā rollerslēpošanā sešiniekā tikusī krāslaviete Adriāna Šuminska no S18 grupas, bet vīriešiem ātrākais 5km bija Jānis Jerofejevs no Jēkabpils, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Pagājušajā svētdienā rudenīgos un nedaudz lietainos laikapstākļos aizvadīts ikgadējas un tradicionālais Slēpotāju kross, ko rīkoja Aizkraukles novada sporta centrs sadarbībā ar Latvijas slēpošanas federāciju un veikala “MySport” atbalstu. Pateicoties Jāņa Eiduka atsaucībai un ieguldītajam darba, sacensības varēja norisināties ainaviskajā un tai pat laikā grūtajā trasē Slēpošanas un biatlona bāzē “Jankas”.

Lai arī nosaukums ir “Slēpotāju kross”, šīs sacensības kā ierasti pulcēja ne tikai slēpotājus, bet arī citu sporta veida pārstāvjus un skriešanas entuziastus. Šogad dažādas distancēs un vecuma grupās sacentās pāri par 220 dalībniekiem.

Sievietēm krosā garākā ir 3km distance, kur arī šogad labāko laiku uzrādīja 18 gadus vecā Adriāna Šuminska, kura ziemā startēja Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiskajā festivālā (EJZOF) Itālijā un arī pieaugušo pasaules čempionātā distanču slēpošanā. Šovasar pasaules junioru čempionātā rollerslēpošanā 5. vietu ieguvusī krāslaviete 3km distanci veica 14:36 un par desmit sekundēm apsteidza pieaugušo grupas ātrāko pārstāvi – bijušo biatlonisti un tagad orientieristi Jūliju Matvijenko.

Vēl viena dalībniece, kura spēja noskriet reljefotos 3km ātrāk par 15 minūtēm, bija pagājušā gada pieaugušo grupas uzvarētāja Eva Žilde-Rudzīte. Tad sekoja S18 grupas otrās un trešās vietas ieguvējas Līna Bērziņa un arī EJZOF distanču slēpošanā Itālijā startējusī Adriāna Osmane, kura Latvijas čempionātā ziemā kā jauniešu grupas pārstāve slidsolī bija ātrāka par visām juniorēm. Sesto laiku absolūtajā vērtējumā uzrādīja 2019. gada pieaugušo grupas uzvarētāja un taku skriešanas seriālā “Stirnu buks” trijniekā tikusī Ineta Jerofejeva. S16 grupā 2km uzvarēja krāslaviete Valērija Burceva.

Vīriešiem 5km pārliecinoši pirmais bija “Stirnu bukos” par vietām labāko desmitniekā cīnošais Jānis Jerofejevs, kurš distanci veica 20:20 un par minūti apsteidza vēl vienu aktīvu “Stirnu buka” dalībnieku – sešiniekā iekļūstošo jēkabpilieti Romu Žilinski. Trijnieku noslēdza Kristaps Kanna. Jāatzīmē arī V18 grupas uzvarētāja Bruno Bilana (Sigulda Sporta skola) rezultāts 3km – 12:07.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi