Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Vasiļjevs neiztiek bez kritiena arī izvēles programmā, tomēr pakāpjas uz 19. vietu

Japānas daiļslidotājs Juzuru Hanju sestdien Phjončhanā kļuva par divkārtēju olimpisko čempionu, kamēr Latvijas sportists Deniss Vasiļjevs savās debijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja 19.vietu.

Vasiļjevs sestdien aizvadītajā izvēles programmā neiztika bez kritiena, tomēr kopvērtējumā spēja uzlabot savu pozīciju un iekļūt labāko divdesmitniekā.

Jau ziņots, ka Vasiļjevs īsajā programmā piektdien pieļāva kļūdu trīskāršā aksela lēcienā, sacensību pusceļā ieņemot 21.vietu, tomēr tiekot pie iespējas izpildīt izvēles programmu.

Tajā Latvijas sportists arī neiztika bez misēkļiem, jo atkal kļūdījās akseļa lēcienos, šoreiz nokrītot pat divas reizes, par savu uzstāšanos gan nopelnot 155,06 punktus. Sacensību summā 18 gadus vecais daugavpilietis tika pie 234,58 punktiem, kas viņam ļāva iekļūt starp 20 labākajiem dalībniekiem.

No sava personīgā rekorda izvēles programmā (158,41), kas tika sasniegts janvārī Eiropas čempionātā, viņš atpalika par 3,35 punktiem, bet summā viņu no sava labākā rezultāta (243,52) šķīra 8,94 punkti.

Izvēles programmā Vasiļjevs uzstājās kā pirmais no 24 dalībniekiem, turpinājumā Latvijas pārstāvim apsteidzot divus konkurentus.

Tikmēr par divkārtēju olimpisko čempionu kļuva 23 gadus vecais Hanju, kurš elpu aizraujošās sacensībās atkārtoja pirms četriem gadiem Sočos gūto panākumu. Hanju izvēles programmā nopelnīja 206,17 punktus, bet summā triumfēja ar 317,85 punktiem, sasniedzot izcilu rezultātu.

Japāna guva dubultuzvaru, jo sudraba medaļu ieguva 20 gadus vecais un augumā trauslais Šoma Uno, kurš tika pie 306,90 punktiem, kamēr bronzas medaļa tika divkārtējam pasaules un seškārtējam Eiropas čempionam Havjeram Fernadesam no Spānijas, viņam tiekot pie 305,24 punktiem.

Sestdien aizvadītās izvēles programmas sacensības ieies daiļslidošanas vēsturē, jo amerikānis Neitans Čens veica sešus veiksmīgus četrkāršos lēcienus, kas nevienam citam iepriekš nebija izdevies.

Čens par izvēles slidojumu nopelnīja 215,08 punktus, kas ir jauns olimpskais rekords, taču tā kā viņš īsajā programmā nostartēja neveiksmīgi, esot vien 17.vietā, tad summā augstāk par piekto vietu netika.

Jāpiebilst, ka viena no sestdienas sacensību tiesnesēm bija Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) profesore Agita Ābele.

Kā vēstīts, piektdien īsajā programmā Vasiļjevs krita trīskāršā aksela lēcienā, saņēma 79,52 punktus un samierinājās ar 21.vietu. Tomēr rezultāti bija ļoti sīvi un pirmais desmitnieks bija vien nepilnu sešu punktu attālumā.

Līderis pēc īsās programmas ar 111,68 punktiem bija Hanju, kuram ar 107,58 punktiem sekoja Fernandess, bet labāko trijnieku ar 104,17 punktiem noslēdza Šoma Uno, kurš pērn kļuva par pasaules vicečempionu.

Pašlaik 18 gadus vecais Vasiļjevs aizvadīja savas pirmās olimpiskās spēles. Viņš šogad izcīnīja augsto ceturto vietu Eiropas čempionātā. Olimpisko ceļazīmi daugavpilietis nopelnīja pērn pasaules čempionātā, kurā ierindojās 14.pozīcijā.

Šosezon Vasiļjevs, kuru trenē slavenais šveicietis Stefans Lambjēls, piedalījās divos Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) "Grand Prix" posmos, Maskavā notikušajā etapā ieņemot astoto vietu, bet pēc tam novembrī Japānas pilsētā Osakā ierindojoties sestajā pozīcijā.

Nākamajā trešdienā daiļslidošanā sāksies sacensības dāmām, kur Latviju pārstāvēs Diāna Ņikitina.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā startē pirmoreiz kopš 1994.gada.

papildināts virsraksts un visa ziņa


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi