Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Furkads nodrošina zeltu Francijas biatlonistiem jauktajā stafetē

Francija otrdien ieguva Phjončhanas olimpisko spēļu zeltu biatlona jauktajā stafetē, izlasi pēdējā etapā līdz uzvarai aizvedot titulētajam Martēnam Furkadam. Līdz ar to Furkads kļuva par pirmo trīskārtējo čempionu Phjončhanā.

Aizverot visus desmit mērķus, pirmo posmu vadībā noslēdza Liza Vitoci no Itālijas. Otrajā posmā arī Doroteja Vīrere aizvēra pirmos piecus mērķus, bet savā otrajā ugunslīnijā izmantoja visas trīs rezerves patronas un atkrita aiz vācu zvaigznes Lauras Dālmeieres. Līdz ar to sacīkšu vidū Vācijai bija pusminūtes pārsvars un vadība tika noturēta vēl ilgāku laiku.

Arī sacensību pēdējā šaušanā pirmais ieslēpoja vācietis Arnds Peifers, bet uzreiz aiz viņa bija Furkads. Šajā ugunslīnijā Peifers ne tikai izmantoja trīs soda patronas, bet arī veica soda apli, līdz ar to atstājot izlasi bez medaļām, kamēr Furkads, tuvojoties finišam, jau varēja paņemt karogu.

Francijas izlasē kopā ar pasaules biatlona zvaigzni Furkadu bija arī Simons Destjē, Marī Dorēna-Abēra un Anaisa Beskona, izlasei astoņās šaušanās izmantojot vien četras rezerves patronas.

Uzvarētājiem 20,9 sekundes zaudēja Norvēģijas sportisti Marte Ulsbū, Tīrila Ekhofa, Juhanness Tīngnēss Bē un Ēmils Hegle Svendsens, kuri ne tikai izmantoja 11 rezerves patronas, bet arī veica soda apli.

Savukārt 26,9 sekundes atpalika itāļi Vitoci, Vīrere, Lukass Hofers un Dominiks Vindišs, kas sprinta finišā apsteidza Vāciju.

Izšķirošajos finiša metros Vindišs, kad tas vairs nebija atļauts, mainīja trajektoriju, aizlecot priekšā Peiferam. Tomēr pēc momenta izpētes žūrija lēmusi atstāt Itālijai medaļu, jo vācieša slēpošanas ātrumu šis manevrs neesot ietekmējis.

Furkads kļuvis par pieckārtēju olimpisko čempionu, iepriekš Phjončhanā uzvarot arī 12,5 kilometru iedzīšanā un 15 kilometru masu startā.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi