Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gasūna sāk ar izcīnītu 43. vietu milzu slalomā; par čempioni kļūst favorīte Šifrina

Par favorīti uzskatītā amerikāņu kalnu slēpotāja Mikaēla Šifrina ceturtdien kļuva par Phjončhanas olimpisko spēļu čempioni milzu slalomā, tikmēr 43. vietu izcīnīja Latvijas labākā šī sporta veida pārstāve Lelde Gasūna.

Patlaban 22 gadus vecā Šifrina izcīnīja savu otro olimpiskās čempiones titulu, jo pirms četriem gadiem Sočos viņa triumfēja slalomā, bet milzu slalomā palika piektā.

Ceturtdien viņa divu braucienu summā finišēja pēc divām minūtēm un 20,02 sekundēm, par 0,39 sekundēm pārspējot norvēģieti Rangnhillu Mūvinkelu, bet bronzas medaļa tika itālietei Federikai Brinjonei, kura bija vēl par 0,07 sekundēm lēnāka.

Pēc pirmā brauciena Šifrina bija otrā, 0,20 sekundes zaudējot itālietei Manuelai Melgai, taču viņa otrajā braucienā kļūdījās, beigās paliekot vien astotajā vietā.

Milzu slalomā startēja arī Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna, kura pēc pirmā brauciena bija 47.vietā, bet otrajā uzrādīja 42.laiku, summā pakāpjoties uz 43. vietu. Šifrinai viņa zaudēja 13,93 sekundes. Pie ieskaitīta rezultāta tika 60 kalnu slēpotājas.

Gasūna pēc pirmā brauciena, kurā finišu sasniedza 68 no 79 startējušajām dalībniecēm, līderei Melgai zaudēja 8,03 sekundes.

Pirmajā braucienā neveiksme piemeklēja pazīstamo Šveices kalnu slēpotāju Laru Gutu, kura kļūdījās trases otrajā sektorā, krita un finišu nesasniedza.

Atšķirībā no iepriekšējām dienām ceturtdien Phjončhanā valda kalnu slēpošanas sacensībām atbilstoši apstākļi, jo spēcīgais vējš, kas pamatīgi iespaidojis sacensību kalendāru, beidzot ir rimies.

Ceturtdien tika aizvdīts arī nobrauciens vīriešiem, kurā uzvarēja titulētais norvēģis Aksels Lunns Svindāls, aiz sevis atstājot tautieti Hjētilu Jansru un šveicieti Beātu Foicu.

Jau vēstīts, ka milzu slaloma sacensības dāmām sākotnēji bija paredzētas pirmdien, bet stiprā vēja dēļ tās tika pārceltas uz ceturtdienu. Savukārt trešdien dāmām bija paredzēts spēkoties slalomā, taču arī šī disciplīna tika pārcelta un tagad ir plānota piektdien.

Sacensības Olimpiādē Gasūnai ir pirmais starts šogad, jo 2017.gada beigās viņa saslima un gadu miju sagaidīja slimnīcā. Šosezon reizi viņa guva 27.vietu Eiropas kausa sacensībās slalomā, tomēr kopumā pie augstiem rezultātiem nav tikusi.

Šīs 27 gadus vecajai Gasūnai būs otrās olimpiskās spēles, pirms četriem gadiem Sočos gūstot 30.vietu slalomā, bet milzu slalomā nesasniedzot finišu.

Kā vēstīts, Kristaps Zvejnieks otrdien guva 26.vietu olimpisko spēļu Alpu kombinācijas sacensībās, kas ir otrs visu laiku labākais Latvijas kalnu slēpotāju rezultāts olimpiskajās spēlēs, jo 2002.gadā Soltleikstijā 25.vietā slalomā bija Ivars Ciaguns.

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāv 34 sportisti, bet bobsleja stūmējs Intars Dambis sastāvā iekļauts kā rezervists. Latvija būs pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi