Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ģērmane Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā slalomā ar 22.vietu atkārto Gasūnas rekordu

Latvijas sportiste Dženifera Ģērmane piektdien Austrijā Pasaules kausa sacensībās kalnu slēpošanā slalomā pirmajā braucienā ieņēma 29.vietu un kvalificējās otrajam braucienam, kur izcīnīja 22.vietu, atkārtojot Leldes Gasūnas neatkarīgās Latvijas visu laiku labāko sasniegumu Pasaules kausa posmos kalnu slēpošanā.

Ģērmane trasi veica 3,85 sekundes lēnāk nekā ātrākā rezultāta autore ASV kalnu slēpotāja Mikeila Šifrina, kura finišēja pēc 52,81 sekundes.

Otrā, Šifrinai, kurai dienu iepriekš turpat Līncā milzu slalomā izcīnīja savu 92.uzvaru Pasaules kausa posmos, zaudējot 1,14 sekundes, bija vēl viena amerikāniete Pola Molcena, bet trešā 1,32 sekundes aiz Šifrinas - zviedriete Anna Svena Lāšone.

Pēcāk sekoja otrā trase un sacensību izskaņā Ģērmane ierindojās 22.vietā, uzvarētājai Šifrinai divu braucienu summā zaudējot 4,82 sekundes.

Otrajā braucienā Ģērmane sasniedza desmito labāko rezultātu, divām sportistēm no labāko trīsdesmitnieka netiekot līdz finišam. Pavisam sacensībās piedalījās 69 kalnu slēpotājas.

Latvijas sportistes rezultāts Starptautiskās Slēpošanas un snovborda federācijas (FIS) punktos ir 32,35 punkti.

Šifrinai tā bija 93.uzvara Pasaules kausa posmos un 56.uzvara - slalomā. Viņa olimpiskajos ziemas sporta veidos šajā rādītājā ieņem ceturto vietu. Trešajā vietā esošais norvēģis Ūle Einars Bjērndalens Pasaules kausa posmos biatlonā un distanču slēpošanā ir sakrājis par divām individuālajām uzvarām vairāk.

Otrā aiz Šifrinas, uzvarētājai zaudējot 2,34 sekundes, bija vāciete Lēna Dirra, bet trešā - šveiciete Mišela Gisina, no amerikānietes atpaliekot 2,45 sekundes.

Slalomā šosezon pēc piecām aizvadītām sacensībām vadībā ar 430 punktiem ir Šifrina, 325 punkti ir slovākietei Petrai Vlhovai, kura piektdien finišēja piektā, un ar 270 punktiem trešā ir Dirra.

Ģērmane ar startu Austrijā nopelnīja deviņus punktus Pasaules kausa vērtējumā.

Kopvērtējumā pēc 14 sacensībām vadībā ar 900 punktiem ir Šifrina, ar 637 punktiem seko itāliete Federika Brinjone un ar 572 punktiem - Vlhova.

Līdz šim vienīgajā startā Pasaules kausa posmā Ģērmane gada sākumā Austrijas trasē Flahavā nefinišēja pirmajā slaloma trasē.

Lelde Gasūna 2017.gada sākumā Zagrebā izcīnīja 22.vietu Pasaules kausa sacensībās slaloma, tiekot pie labākā sasnieguma neatkarīgās Latvijas kalnu slēpošanas vēsturē.

Augstāk Pasaules kausa posmos PSRS laikā ir tikusi vien Ģērmanes mamma Ulla Lodziņa, vairākas reizes iekļūstot labāko piecpadsmitniekā un reizi izcīnot ceturto vietu.

Vīriešu sacensībās Kristaps Zvejnieks 2016.gada janvārī Pasaules kausa posmā Itālijas trasē Santa Katerinā di Valfurvā slalomā. ieņēma 26.vietu.

pievienota 5.-11.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi