Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Godžija centusies pārliecināt Vonu turpināt karjeru līdz Pekinai

Itālijas kalnu slēpotāja Sofija Godžija centusies pierunāt slaveno amerikānieti Lindsiju Vonu turpināt karjeru vismaz līdz 2022.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Vona šajās olimpiskajās spēlēs tikusi pie vienas bronzas godalgas, ko izcīnīja nobraucienā, par olimpisko čempioni kļūstot Godžijai. Vona nespēja atkārtot savu 2010.gadā Vankūveras olimpiskajās spēlēs gūto panākumu, kad nobraucienā izcīnīja čempiones titulu, tad tiekot arī pie bronzas supergigantā.

"Viņa man pagājušajā naktī rakstīja, ka vēlas aprunāties. Viņa centās mani pierunāt startēt līdz 2022.gadam. Man tas ļoti daudz nozīmē, ka viņa izbauda sacenšanos ar mani tāpat kā es gūstu gandarījumu no spēkošanās ar viņu. Es viņu ļoti cienu, jo īpaši ņemot vērā to, cik daudz savainojumi viņai bija jāpārcieš," stāstīja Vona.

Pirms četriem gadiem Vona traumas dēļ nevarēja piedalīties olimpiskajās spēlēs Sočos, vairākkārt gūstot nopietnas traumas arī nākamajās sezonās, jo sportistei tika veiktas vairākas operācijas, tostarp arī potītei un ceļgalam.

"Es viņai teicu, ja fiziski spētu startēt vēl četrus gadu, tad to, iespējams, darītu. Tomēr četri gadi ir ilgs laiks. Es viņai to teicu, bet saņēmu atbildi, ka viņa tik un tā centīsies mani pārliecināt turpināt karjeru," atzīmēja Vona.

Amerikāniete gan vēl nav atmetusi domu paspēkoties vienās sacensībās ar vīriešiem.

"Grūti pateikt, vai esmu tik stipra un konkurētspējīga kā agrāk, tomēr vēlētos to pamēģināt. Iepriekšējā vasarā treniņos pārspēju daudz vīrus, tāpēc domāju, ka tas man ir pa spēkam. Tomēr lielākais šķērslis tam ir dabūt atļauju no Starptautiskās Slēpošanas federācijas," skaidroja Vona.

Vonas mērķis ir kļūt par visu laiku uzvarām bagātāko kalnu slēpotāju Pasaules kausa vēsturē, kur viņai šobrīd ir 81.uzvara, tikai par pieciem panākumiem atpaliekot no leģendārā zviedra Ingemara Stēnmarka.

"Nebeigšu karjeru, kamēr nepārspēšu šo rekordu. Šī sezona sākās ne tā, kā vēlētos. Tā kā nākamajā sezonā nebūs olimpisko spēļu, varēšu labāk sagatavoties Pasaules kausa sacensībām. Ceru to paveikt, jo nepalieku jaunāka," skaidroja Vona.

Viņai olimpisko spēļu mājvieta ir īpaša arī ar to, ka kalnu slēpotājas vectēvs Dons Kildovs, dienējot ASV armijas inženieru bataljonā, pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados piedalījās Korejas karā.

Pirms dažām dienām Vona izkaisīja vectēva pelnus netālu no vietas, kur nobraucienā startēja vīri.

"Zinu, ka viņam atgriešanās šeit nozīmētu ļoti daudz. Daļa no viņa vienmēr būs ar Dienvidkoreju," teica Vona.

Pēc ceturtdienas sacensībām Alpu kombinācijā, kur Vona pēc nobrauciena bija līdere, bet slalomā izstājās, viņu uzmeklēja daži vecāka gadagājuma dienvidkorejieši, kuri pateicībā par vectēva dienestu pasniedza amerikānietei dāvanas un vēstules.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi