Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Grēkāžus nemeklēsim!

Līdz 2006. gadam neatkarīgajai Latvijai ziemas olimpiskajās spēlēs medaļu nebija. Turīnā – viena, Vankūverā – divas, Sočos – četras. Šāda rezultātu attīstības dinamika varētu nostādīt mūs iedomu burbulī, ka Latvija ir ziemas sporta veidu lielvalsts, kāda, būsim godīgi, tā nav. Latvija varētu būt uzdrīkstēšanās lielvalsts ar atsevišķiem sportistiem un treneriem, kuri spēj panākt prātam neaptveramus rezultātus.

Pie visas gribēšanas vairāk par vienu olimpisko tūristu Latvijas komandas sastāvā Phjončhanā saskaitīt nevaru. Jā, bija sportisti, kuri acīmredzami necīnījās par medaļām, bet tos, kas ik gadu no ģimenes budžeta un ar cepuri izstieptā rokā sakasa desmitiem un vairāk tūkstošu eiro treniņiem, sacensībām un progresa veicināšanai, man neceļas roka dēvēt par tūristiem, jo valsts atbalsts viņiem ir niecīgs. Viņi pārtiek no individuālā entuziasma un apkārtējo palīdzības.

Jā, protams, var šķendēties par to, ka lielie finansiālie ieguldījumi tehnikas iegādē renes sporta veidiem tika atalgoti ar panākumiem vien daļēji, bet, raugoties ilgtermiņā, tas, ka šoreiz mūsu kamaniņu braucējiem, skeletonistiem un bobslejistiem naudas bija vairāk nekā citās reizēs, neatsver to, ka citu valstu nacionālajām komandām tās bija vēl vairāk. "Tas ir smieklīgi!" amerikāņu žurnālists sarunā ar savas valsts olimpiskās komitejas preses atašeju bobsleja trases finiša mājā brīnījās par to, cik ļoti ātrāki par amerikāņiem ledus trasē ir Latvijas bobsleja vīri. Un pat amerikāņi bobslejam tērē vairāk naudas nekā Latvija savā līdz šim treknākajā sezonā, par ko sportistiem tika skaidri atgādināts pēdējās treniņnometnēs pēc ne tik izteiksmīga sezonas sākuma Pasaules kausa posmos. Viņi, tāpat kā skeletonisti Dukuri, biatlonists Rastorgujevs, ātrslidotājs Silovs, izdarīja visu no sevis atkarīgo. Tāpat arī LOK un valdība izdarīja visu, lai sportistiem šoreiz nekā netrūktu maksimālam rezultātam. Gribat meklēt vainīgos? Vainojiet konkurentus! Viņi tur bija, nopietni gatavojās un lietderīgi izmantoja sev pieejamos finanšu resursus.

Atlaist visus!


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi