Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Gudramovičs/Kalniņš izcīna septīto vietu pasaules čempionātā

Latvijas kamaniņu divnieks Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš sestdien Soču olimpiskajā trasē izcīnīja septīto vietu pasaules čempionātā, kamēr titulētie brāļi Andris un Juris Šici ierindojās desmitajā pozīcijā.

Sacensībās uzvaru jau trešo reizi karjerā svinēja Vācijas duets Tonijs Egerts/Saša Benekens, kuri pirmajā braucienā uzrādīja ātrāko laiku, bet otrajā ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Otro vietu ieguva un līderiem 0,104 sekundes zaudēja mājinieki Aleksandrs Deņisevs un Vladislavs Antonovs, kuri dienu iepriekš svinēja panākumu Sprinta disciplīnā. Bronzu izcīnīja vēl viena Vācijas ekipāža Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, kuri tautiešiem divu braucienu summā zaudēja 0,142 sekundes.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja brāļi Juris un Andris Šici, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kā arī Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs.

Veiksmīgākais starts padevās Guramovičam/Kalniņam, kuri pirmajā braucienā uzrādīja devīto ātrāko laiku, bet otrajā bija astotie, kas summā deva septīto pozīciju. Latvieši uzvarētājiem zaudēja 0,559 sekundes.

Tikmēr brāļi Šici pirmajā braucienā pieļāva kļūdu, kas ļāva ierindoties vien 14.pozīcijā, bet otrajā viņi palika nepārspēti, summā izcīnot desmito pozīciju. Titulētākais Latvijas divnieks no līderiem iepalika 0,757 sekundes.

Trešais Latvijas duets Putins/Marcinkēvicš tikai par mata tiesu iekļuva otrajā braucienā, jo pirmajā piegājienā uzrādīja 18.ātrāko laiku, bet noslēdzošajā - devītais laiks, divu braucienu summā ierindojoties 16.pozīcijā.

Pēc otrā brauciena ASV ekipāža Džeisons Terdimens un Kriss Mazdzers tika diskvalificēti, jo viņu kamanu slieces pārsniedza atļauto temperatūru.

Čempionātā piedalījās 19 divnieki.

Šosezon veiksmīgāk startējuši Šici, kuri Siguldā pirmo reizi uzvarēja Pasaules kausa pamatsacensībās. Planētas meistarsacīkstēs Šici savu līdz šim vienīgo medaļu individuālajās sacensībās izcīnījuši 2011.gadā, kas Čezānā latvieši bija trešie.

Savukārt Gudramovičs/Kalniņš savu labāko rezultātu pasaules čempionātos sasniedza pērn, kad Vinterbergā bija ceturtie un atstāja aiz sevis Šicus. Arī Putinam/Marcinkēvičam labākais rezultāts bija pērn - devītā vieta. 

Soču trase īpaši atmiņā palikusi Šiciem, kuri 2014.gadā šeit izcīnīja olimpisko spēļu bronzas medaļas individuālajās sacensībās un stafetē.

Sievietēm pirmais brauciens sāksies plkst.15.15, bet otrajam starts tiks dots plkst.17.05.

Dāmu konkurencē Latviju pārstāvēs Kendija Aparjode, Elīza Cauce un Ulla Zirne. 

Šosezon nevienai no latvietēm nav stabilu rezultātu, taču piektdien Cauce izcīnīja pasaules čempionāta bronzas medaļu sprintā. Trešā viņa bija arī Pasaules kausa posmā Siguldā.

Caucei labākais rezultāts pasaules čempionātos ir 2016.gadā Kēnigszē izcīnītā piektā vieta, bet pērn viņa bija 11.pozīcijā. Turpretī Zirne pērn ar sesto vietu un Aparjode ar 11.pozīciju sasniedza savus labākos rezultātus pasaules čempionātos.

Arī Cauce Soču trasi var saukt par sev veiksmīgu, jo olimpiskajās spēlēs kopā a Šiciem un Mārtiņu Rubeni tika izcīnīta bronzas godalga stafetē.

Svētdien trasē dosies vīri un norisināsies sacensības komandu stafetē.

Pēc pasaules čempionāta sportisti sezonu turpinās februāra otrajā pusē ar Pasaules kausa astoto posmu, kas norisināsies Altenbergā, Vācijā. Savukārt noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi