Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Hārvardas Universitātes uzbrucējs Donato nodrošina ASV hokejistu uzvaru pār slovākiem

Ar diviem gūtiem vārtiem izceļoties Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) spēlējošajam uzbrucējam Raienam Donato, ASV izlase piektdien Phjončhanas olimpisko spēļu B apakšgrupas turnīrā ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) pārspēja Slovākiju.

Mača rezultāts tika atklāts astotajā minūtē, kad Trojs Terijs ar individuālu spēli apveda vairākus slovāku hokejistus un atstāja ripu pa metienam, Hārvardas Universitātes uzbrucējam Donato realizējot vairākumu. Nepagāja ne pusminūte, kad slovāki izlīdzināja rezultātu, Andrejam Kudrnam uzmetot no labās malas un ripai atrodot ceļu vārtos.

Trešā perioda trešajā minūtē Donato panāca 2:1, vairākumā veiksmīgi nospēlējot vārtu priekšā un izvirzot vadībā amerikāņus. ASV hokejisti savu pārsvaru nosargāja un svinēja uzvaru.

Kā vēstīts, turnīra ievadā ASV ar 2:3 pagarinājumā zaudēja Slovēnijai, kamēr Slovākija ar 3:2 pārspēja Olimpiskos sportistus no Krievijas.

B apakšgrupā līderpozīcijā ar četriem punktiem divās spēlēs ir ASV, kam ar trīs punktiem seko Slovākija. Tikmēr Slovēnija savā vienīgajā spēlē guvusi divus punktus, kamēr Olimpiskie sportisti no Krievijas ir bešā.

Plkst.9.40 pēc Latvijas laika šajā grupā spēkosies Slovēnija un Olimpiskie sportisti no Krievijas.

Tāpat šodien notiks mači C apakšgrupā, Somijai spēkojoties ar Norvēģiju un Zviedrijai aizvadot maču ar Vāciju.

Hokeja turnīrā pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas labākā komanda, kā arī labākā otro vietu ieguvēja, uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās komandas aizvadīs pirmo izslēgšanas kārtu, noskaidrojot vēl četras komandas, kuras turpinās cīņu par medaļām.

Kā zināms, tad pirmo reizi kopš 1998.gada Nagano olimpiskajām spēlēm šoreiz Olimpiādē nepiedalās Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti, kurus neatbrīvoja klubi.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Dārziņš: Ļoti būtiski būs tas, kā spēsim atjaunoties

Latvijas hokeja izlasei pirms otrdien paredzētās izšķirošās spēles ar ASV par iekļūšanu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ļoti svarīga būs spēlētāju atjaunošanās pēc smagā mača ar slovākiem, pirmdi...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi