Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Hiršers triumfē arī milzu slalomā; Zvejniekam 35.vieta

Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers svētdien pārliecinoši triumfēja Phjončhanas olimpisko spēļu milzu slaloma sacensībās, izcīnot savu otro olimpisko zelta medaļu, kamēr Latvijas sportists Kristaps Zvejnieks ierindojās 35.vietā.

Hiršers divu braucienu summā finišēja pēc divām minūtēm un 18,04 sekundēm, svinot ļoti pārliecinošu uzvaru, jo sudraba medaļu ieguvušais norvēģis Henriks Kristofešens atpalika par 1,27 sekundēm. Jāpiebilst, ka Kristofešens pēc pirmā brauciena bija vien desmitais, bet otrajā startā uzrādīja labāko laiku.

Tikmēr bronza tika francūzim Aleksim Pinturo, kurš pēc pirmā brauciena bija otrais, bet beigās 0,04 sekundes zaudēja Kristofešenam. Pinturo šī bija otrā medaļa šajā olimpiādē, jo Alpu kombinācijā viņš tika pie sudraba.

Hiršers pārliecinoši ātrākais bija jau pirmajā braucienā, tobrīd par 0,63 sekundēm apsteidzot Pinturo, kamēr trešais bija norvēģis Leifs Kristians Nestvolds-Haugens, kurš atpalika vēl par trīs sekundes simtdaļām.

Tikmēr Zvejnieks pēc pirmā brauciena bija 41.vietā, tobrīd Hiršeram zaudējot 5,54 sekundes, savukārt otrajā braucienā, pieļaujot kļūdas trases augšdaļā, viņš uzrādīja 38.laiku, jo vairāki konkurenti nefinišēja, summā pakāpjoties uz 35.pozīciju, no uzvarētāja atpaliekot 10,23 sekundes.

Zvejnieks bija labākais Baltijas valstu pārstāvju konkurencē, jo 40.vietu ieņēma igaunis Tormis Laine, kurš Zvejniekam zaudēja vairāk kā divas sekundes, bet 59.vietā ierindojās lietuvietis Andrejs Drukarovs.

Abus braucienus veica 75 kalnu slēpotāji.

Jau ziņots, ka Hiršers otrdien triumfēja Alpu kombinācijā, izcīnot pirmo zelta medaļu karjerā.

Pēdējo sešu gadu Pasaules kausa ieguvējs Hiršers, līdz startam Phjončhanā bija guvis vien vienu olimpisko medaļu, pirms četriem gadiem Sočos gūstot otro vietu slalomā, savukārt milzu slalomā viņš Sočos, kā arī 2010.gadā Vankūverā bija palicis uzreiz aiz goda pjedestāla.

Pirmo braucienu aizvadīja 109 dalībnieki, bet finišu sasniedza 85., Zvejniekam startējot ar 55.numuru.

Pirms došanās uz Phjončhanu Zvejnieks bija plānojis piedalīties visās piecās individuālajās distancēs, tomēr pirmajās olimpisko spēļu dienās programmu ievērojami ietekmēja laikapstākļi. Vīriem jau pagājušajā svētdienā bija plānots veikt nobraucienu un Zvejnieks to būtu izmantojis kā treniņu pirms otrdienas Alpu kombinācijas, kur sportisti sacentās nobraucienā un latvieša kroņa distancē slalomā. Tomēr svētdienas sacensības nenotika, bet otrdien gan sportisti devās trasē un Zvejnieks guva 26.vietu.

Pēc tam Zvejnieks izlēma atteikties no starta nobraucienā un supergigantā, tāpēc trasē atgriezies ar milzu slalomu, bet nākamajā nedēļā spēkosies arī slalomā.

Zvejnieks otrdien sasniedza otro visu laiku augstāko Latvijas rezultātu kalnu slēpošanā olimpiskajās spēlēs - 2002.gadā Soltleiksitijā 25.vietu slalomā izcīnīja Ivars Ciaguns.

Savukārt pirms četriem gadiem Sočos 27.vietu slalomā izcīnīja Mārtiņš Onskulis.

Šīs Zvejniekam ir trešās olimpiskās spēles. Viņa līdzšinējais rekords bija 37.vieta Vankūveras olimpisko spēļu slalomā. Tāpat Vankūverā tika gūta 62.vieta milzu slalomā, bet Sočos latvietis rezultātu milzu slalomā uzlaboja līdz 43.vietai, kamēr slalomā nefinišēja.

Jau vēstīts, ka Phjončhanā startēja arī Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna, kura slalomā ieņēma 37., bet milzu slalomā 43.vietu.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Māris Cinks
M
Līdz Ivatam Ciagunam vēl tālu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi