Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ieguva vēl vienu iespēju

Baiba Bendika ārpus punktiem pasaules čempionāta individuālajā distancē, tomēr kvalificējas masu startam.

Nesekmīgs sniegums klasikā nebija šķērslis, lai biatloniste Baiba Bendika nekvalificētos svētdien gaidāmajam masu startam. 15 kilometru distancē otrdien viņa ar piecām kļūdām un 25. ātrāko slēpojumu pasaules čempionātā ieņēma tikai 52. vietu. 

Pirms starta Bendika domāja, ka šī būs īstā diena, kad sasniegt augstvērtīgu rezultātu, tomēr viss neaizgāja, kā cerēts. "Sacensību laikā neizdevās atrast īsto sajūtu. Protams, nedaudz nepaveicās, jo trīs no piecām kļūdām bija gabarīti. Šodien galva neslēdzās iekšā. Lai gan centos šaut salīdzinoši prātīgi, pēc pirmās šaušanas sapratu, ka galva tik ātri un labi nestrādā. Trasē ātruma ziņā nebija slikti, bet pašai pēc sajūtām nebraucās viegli un nebija foršu sajūtu. Lai arī likās, ka būs ļoti laba diena, beigās sacensības neaizgāja pareizajā virzienā," par sniegumu klasikā Dienai izsakās Bendika. "Nebija viegluma sajūtas, kā gribētos. Droši vien slēpojuma laikā Top 10– 15 varēju iekļūt, jo pirmie divi apļi sanāca lēnāki nekā vajadzētu būt. Tāpat jebkurā gadījumā šodien galvenā bija šaušana, kas neizdevās. Ātrums nebija slikts, un ar labu šaušanu varēju būt augstu."

Šajā pasaules čempionātā Bendika ir aizvadījusi četrus startus, un loģiski, ka sakrājies nogurums. "Pirmdien pēc iedzīšanas bija diezgan liels nogurums. Ilgi nevarēju atjaunoties. Iesildoties pirms starta, ja pēc sajūtām šķita, ka ar muskuļiem viss ir labi, tad galvā noteikti varēja just nogurumu. Svaiguma un tik daudz enerģijas nebija, kā gribētos." Pateicoties 18. vietai iedzīšanā un 26. vietai sprintā, Bendika knapi, tomēr kvalificējās masu startam. "Par laimi, viss beidzās laimīgi un šoreiz masu startam vajadzēja salīdzinoši maz punktu. Prieks, ka šoreiz paveicās un pietika ar iepriekšējiem startiem. Sprintā bija salīdzinoši sarežģīti apstākļi šaušanā. Bija diezgan liels vējš. Plāns bija izmantot sarežģītos apstākļus, šaut droši un ātri, diemžēl neizdevās tik labi to izdarīt. Iedzīšanā slēpes nebija tik labas, bet ar labāku šaušanu izdevās pakāpties. Pirmie starti bija ok, tomēr gaidīju daudz vairāk. Prieks, ka ir vēl palikuši starti, un, cerams, izdosies parādīt maksimālo potenciālu, uz ko esam gatavi."

Sezonas sākumā un vidusdaļā Bendika centās atgūt pārliecību, kas krasi ietekmēja sniegumu šaušanā. Šobrīd ar to ir tikts galā. "Pārliecība ir atgūta. Treniņos iet daudz labāk. Vairs nav tik izteiktu problēmu, un viss ir kārtībā, bet tika pazaudēts daudz laika. Noteikti šaušanā vairs nav vajadzības tehniski neko mainīt. Ja man galva ir nogurusi vai fiziski trasē neiet tik labi, tad arī šaušanā neveicas. Tehniskajā ziņā viss ir kārtībā. Domāju, varu izšaut daudz labāk, nekā šobrīd to daru," pārliecību un šaušanu komentē biatloniste. Nākamais starts Bendikai būs ceturtdien, kur viņa startēs jauktajā pāru stafetē. Pārinieks vēl nav zināms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi