Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Janvārī varētu parakstīt nodomu protokolu par Stokholmas olimpisko spēļu daļēju pārcelšanu uz Siguldu

23. janvārī Siguldā plāno ierasties Zviedrijas Olimpiskās komitejas delegācija, lai novērtētu gatavību Stokholmas ziemas olimpiskās spēles daļēji pārcelt uz Latviju un parakstītu par to arī nodomu protokolu, sestdien vēstīja telekanāls LNT.

Stokholma ļoti nopietni uztur savu kandidatūru 2026. gadā rīkot ziemas olimpiskās spēles. Zviedriem pašiem gan nav kamaniņu un bobsleja trases, bet izmantot kaimiņvalsts Norvēģijas trasi nedrīkst. Norvēģi, kā zināms, pat tautas referendumā nobalsoja pret ziemas olimpisko spēļu rīkošanu. Vienīgā tuvā trase atrodas Siguldā. 

To, ka viss tiek gatavos zviedru uzņemšanai Siguldā, telekanālam LNT apstiprināja domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics (Reģionu alianse).

"Ir zināms, ka 23. janvārī plāno ierasties Zviedrijas Olimpiskās komitejas delegācija Latvijā, lai vienas dienas vizītē, kā plānots, apsekotu Siguldu, iepazītos ar trasi, infrastruktūru un visu to, kā Latvija kopumā izskatās kā potenciālais sadarbības partneris olimpiskajās spēlēs," atklāja Mitrevics.

Atsaucoties uz Zviedrijas Olimpisko komiteju, zviedru dienas laikraksts Dagens Nyheter informē, ka Siguldā janvārī tikšot parakstīts nodomu protokols.

"Stokholmas olimpisko spēļu idejas attīstītāji strādā pie tā, lai samazinātu izdevumus un tādējādi spētu pārliecināt politiķus par to, lai Zviedrija pieteiktos 2026. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanai. Stokholmai nav savas kamaniņu un bobsleja trases, bet jaunas celtniecība olimpisko spēļu dēļ izmaksātu 850 miljonus zviedru kronu. Ir iespējams krietni ietaupīt - izmantot trasi Siguldā, un pat tās pielāgošana būs krietni lētāk nekā celt jaunu.”

Lai Siguldas kamaniņu un bobsleja trase būtu atbilstoša olimpisko spēļu standartam, ir nepieciešams veikt diezgan ievērojamu rekonstrukciju. Trase šobrīd nav piemērota bobsleja četriniekiem. Cik daudz naudas Siguldas trases rekonstrukcijai varētu piešķirt Zviedrija, iespējams, tiks minēts 23. janvārī parakstāmajā nodomu protokolā ar Siguldas novada domi. 

Trases direktors Dainis Dukurs vērtē, ka iespēja Latvijā rīkot daļu no olimpiskajām spēlēm ir tik nozīmīgs notikums, ka Latvijai pašai vajadzētu atrast finansējumu, turklāt tas vēlāk ļautu Siguldā rīkot arī pasaules kausa posmus skeletonā un bobslejā. Par Siguldas trases pārbūvi kā mērķtiecīgi vajadzīgu attīstību tiek runāts gadiem, bet pagaidām bez virzības.

"Tās investīcijas nav tik briesmīgas, lai valsts no tām nobītos. Otrs, es domāju, tas ieguvums valstij, Siguldai un sporta bāzei būtu ļoti, ļoti liels. Ja veiktu šo rekonstrukciju, lai brauktu četrinieki, tad tas nozīmē, ka varētu pretendēt uz pasaules čempionātiem, Eiropas čempionātiem, pasaules kausa posmiem. Tad Sigulda ieietu stabili pasaules apritē," saka Dukurs.
 

Top komentāri

aha
a
nu jauki!
Ddd
D
Ļoti ceru uz šo, jo citādi A2 šoseja netiks sakārtota noteikti.
oskars
o
Nu protams , mes tacu esam bagataki par norvegiem ....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi